{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Za podršku poljoprivrednicima u Srebrenici izdvojeno 100.000 KM

S
5.11.2014. u 14:56
8
28
RS: Za podršku poljoprivrednicima u Srebrenici izdvojeno 100.000 KM
8
RS: Za podršku poljoprivrednicima u Srebrenici izdvojeno 100.000 KM
Vlada Republike Srpske odobrila je 100.000 KM za zajedničke projekte sa opštinom Srebrenica koji se odnose na podršku poljoprivrednim proizvođačima.
Od ovog iznosa, Opštoj poljoprivrednoj zadruzi "Srebrenica" odobreno je 50.000 KM za nabavku sadnica malina i proširenje pogona za zamrzavanje, a Opštoj poljoprivrednoj zadruzi "Agro-best" Skelani, Srebrenica isti iznos za nabavku sadnica malina i za proširenje lager komore kapaciteta 50 tona sa pratećom opremom, izgradnju potrebnog objekta i trafo-stanice.

Prema odluci Vlade o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj za narednu godinu, razvijene jedinice su Banja Luka, Bijeljina, Gacko, Gradiška, Derventa, Zvornik, Istočno Novo Sarajevo, Laktaši, Modriča, Mrkonjić Grad, Pale, Prijedor, Prnjavor, Teslić, Trebinje i Ugljevik.

Srednje razvijene jedinice lokalne samouprave su Bileća, Brod, Višegrad, Doboj, Istočna Ilidža, Kozarska Dubica, Kotor-Varoš, Milići, Novi Grad, Sokolac, Srbac, Foča i Čelinac, a nerazvijene su Bratunac, Vlasenica, Donji Žabar, Kostajnica, Lopare, LJubinje, Nevesinje, Pelagićevo, Petrovac, Petrovo, Ribnik, Rogatica, Srebrenica, Han Pijesak, Šamac i Šipovo.

Izrazito nerazvijene jedinice lokalne samouprave su Berkovići, Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Istočni Stari Grad, Jezero, Kalinovik, Kneževo, Krupa na Uni, Kupres, Novo Goražde, Osmaci, Oštra Luka, Rudo, Trnovo, Čajniče i Šekovići.

Za opštinu Stanari neće se utvrđivati stepen razvijenosti za 2015. godinu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada je donijela i odluku o broju redovnih studenata koji se upisuju u prvu godinu trećeg ciklusa studija u akademskoj 2014/15. godini na javnim univerzitetima i visini školarine za studente trećeg ciklusa, prema kojoj će se na Poljoprivredni fakultet univerziteta u Banjaluci upisati 15, a na Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu 20 studenata, dok će visina školarine na oba univerziteta iznositi 3.000 KM za jednu akademsku godinu.

Vlada je dala saglasnosti i na Pravilnik o kriterijumima za određivanje visine koncesione naknade u oblasti trgovine, turizma i ugostiteljstva i o vrsti, visini i načinu obezbjeđenja garancija, kao i saglasnost na Red vožnje u željezničkom putničkom saobraćaju za 2014/2015. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: