Novost s kulinarske scene
109

Restoran The Place koji je otvoren u Importanne centru bit će vaše omiljeno mjesto za druženje

Restoran The Place u Importanne centru od jučer je definitivno "the place to be" na sarajevskoj kulinarskoj sceni.

Na velikoj zabavi koja je okupila redovne goste i prijatelje restorana predstavljen je novi koncept sa novim jelovnikom koji je osmislio kuhar Fahrudin Selimović.

Selimović je glavni kuhar The Placea, a već nekoliko decenija nezaobilazno je ime na gastronomskoj sceni glavnog grada. Kuhao je za velike zvijezde koje su pohodile Sarajevo poput Gerarda Depardieua, Johna Malkovicha, Katarine Witt, a njegove čorbice i specijaliteti nadaleko su čuveni i među posjetiocima Sarajeva.

The Place i njegova ljetna bašta već godinama su nezaobilazna lokacija za prvu jutarnju kafu ili doručak u ljetnim mjesecima, a idealan su ambijent i za intimne večere udvoje ili za večernje susrete s prijateljima uz izvrsnu hranu i kvalitetnu uslugu. Prijateljsko osoblje restorana The Place uvjerit će vas da je ovo jedno od mjesta na kojima ćete doista uživati u večernjem provodu uz jela spravljena od vrhunskih sastojaka.

Novi jelovnik restorana The Place obećava užitak u slanim i slatkim delicijama, a posebna je preporuka za ljubitelje ribljih i mesnih specijaliteta, ali i za one koji prednost daju ishrani na bazi povrća. Možete birati između različitih vrsta rižota, morske i riječne ribe, paste i mesa, a izdvajamo šafran rižoto sa lososom u crnom susamu, smuđa u limun sosu, raviole sa kremom od tartufa, penne sa tunjevinom i kaparima, pizzaiola biftek na tradicionalni italijanski način sa tjesteninom, te ramstek u chilli puteru.

Kuhar Fahro Selimović i njegovo osoblje pozivaju vas da se lično uvjerite da odličan obrok u The Placeu uvijek prate besprijekorna usluga i prijatna atmosfera kojima ćete se poželjeti ponovo vratiti. Restoran je otvoren svaku večer osim nedjelje od 19.00 do 24.00.

Zapamtite - The Place. Importanne Centar.

Pogledajte fotografije sa jučerašnjeg događaja i rezervirajte svoje mjesto za večeru putem telefona 033 838 041 ili nas samo posjetite.