{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rekordna dnevna proizvodnja u Diti, realizovan posao vrijedan 200.000 KM

13.7.2015. u 17:58
1.829
127
Rekordna dnevna proizvodnja u Diti, realizovan posao vrijedan 200.000 KM
1.829
Rekordna dnevna proizvodnja u Diti, realizovan posao vrijedan 200.000 KM
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radnici Fabrike deterdženata Dita iz Tuzle ostvarili su rekordnu dnevnu proizvodnju deterdženta za pranje suđa – popularnog 3dea.
Nedavno je sa proizvodnih traka ovog nekadašnjeg privrednog giganta skinuto u jednom danu 10.000 pakovanja deterdženta 3de, što je za čak 3.000 bočica više u odnosu na "zlatna vremena" tuzlanskog preduzeća.

Zbog čestih interesovanja novinara u Fabrici deterdženata Dita odlučili su da ubuduće zvanične i precizne informacije plasiraju na svojoj web stranici, kako bi se izbjegle eventualne greške.

Rečeno nam je kako je od pokretanja proizvodnje do danas realizovan posao vrijedan 200.000 KM, ali je zarada, naravno, mnogo manja. Ipak, radnici su zadovoljni dobijenim ličnim dohotkom, a aktuelno rukovodstvo preduzeća iskazalo je ambiciju za upošljavanje novih radnika koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje.

Predstavnici Dite pregovaraju i sa stranim partnerima kako bi se dio proizvodnje usmjerio ka izvozu, a čine se svakodnevni napori kako bi se podmirili apetiti tržišta u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: