{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razriješeni stari i imenovni novi članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH

26.8.2015. u 16:28
0
11
Razriješeni stari i imenovni novi članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH
0
Trideset i šesta Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo, održana 26. augusta 2015. godine u Sarajevu donijela je Odluku o razrješenju članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo radi isteka perioda na koji su imenovani - Envera Agića, Jakuba Dinarevića, Bahrudina Šarića, Davorina Koraća, Nedžada Bukvara, Selvedina Subašića i Fejsala Hrustanovića.
Na Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo donesena je i Odluka o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d - Sarajevo. Ispred državnog kapitala, na period do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do najviše tri mjeseca, u svojstvu vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo imenovani su Enver Agić, Milenko Obad, Selvedin Subašić, Izudin Džafić, Elvir Nezirević i Jakub Dinarević, dok je na mandatni period od četiri godine, za člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ispred grupe dioničara sa preko 5 procenata dionica sa pravom glasa, imenovan Tarik Karić, saopćeno je iz Elektroprivrede.

Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH – d.d.- Sarajevo donijela je Statut o izmjenama i dopunama Statuta Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d - Sarajevo. Izmjene i dopune članova 76., 77., i 86. Statuta JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, su izvršene u skladu sa novom Uredbom Vlade FBiH o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BiH ( Službene novine Federacije BiH broj 44/15), koja je stupila na snagu 11.06.2015. godine.

Na Trideset i šestoj Skupštini JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo usvojena je i Odluka o odobravanju prijedloga Statuta o izmjenama i dopunama Statuta Hotela ELBiH d.d. Makarska.

Nakon izbora i imenovanja članova, održana je konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora JP Elektroprivrede BiH d.d. – Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: