Važan partner
4

Raznolikost angažmana u BiH: Trideset njemačkih kompanija predstavilo svoje projekte

Piše: Se. H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U organizaciji Predstavništva njemačke privrede u BiH i uz podršku Ambasade SR Njemačke u BiH danas je u Mikser Houseu održano svečano otvaranje manifestacije "Njemačka u Bosni i Hercegovini".

Cilj ove svečanosti jeste prezentacija i upoznavanje o svemu onome što Njemačka radi te kako je angažovana u BiH, a među izlagačima je bilo 30 njemačkih kompanija, organizacija, institucija, projekata i nevladinih organizacija.

U izložbenom prostoru prisutni su mogli stupiti u direktan kontakt s izlagačima koji su zainteresovane informisali o projektima i radu u BiH.

Prisutnima se obratila i njemačka ambasadorica u BiH Christiane Hohmann koja je izrazila zadovoljstvo što se ovaj događaj organizuje u Mikser Houseu.

"Ponosna sam što već po treći put predstavljamo seriju 'Njemačka u BiH'. Mislim da je veličanstveno što možemo pokazati koliko ima Njemačke u BiH, ne samo u smislu politike i ljudi, nego i što se tiče firmi koje danas možete vidjeti. Bitno je predstaviti proizvode koje zajedno ostvarujemo. Njemačka ne stvara samo radna mjesta, prisutna je s investicijama i bitno nam je pokazati raznolikost njemačkog angažmana u BiH", rekla je Hohmann.

Na ovom događaju će biti upriličeni različiti sadržaji, između ostalih i prezentacija automobila VW Arteon. Također, učenici će se takmičiti u izradi loga "Njemačka u BiH", a bit će predstavljen i gost iznenađenja.