TE Kakanj
0

Razgovori o izgradnji bloka 8 termoelektrane

FENA
Predstavnici Javnog preduzeća "Elektroprivreda" BiH i Općine Kakanj danas su u kabinetu načelnika Općine Mensura Jašarspahića Surija razgovarali o izgradnji "bloka 8", u Termoelektrani "Kakanj" i o partnerskim odnosima Elektroprivrede BiH i Općine Kakanj.
  • Elektroprivreda BiH načelno u strateškom planu ima izgradnju bloka 8 u Termoelektrani "Kakanj". Donošenjem ove odluke, stekle su se pozicije za stvaranje povoljne atmosfere s lokalnom zajednicom, iskazana je i platforma koja teži uspostavi partnerskog odnosa s lokalnom zajednicom. Načelno smo se dogovorili da Općina izradi program aktivnosti za koje će uprava i nadzorni odbor "Elektroprivrede" donijeti odluke o realizaciji, izjavio je Midhat Sikira, rukovodilac projekta izgradnje "bloka 8" u Termoelektrani "Kakanj".

Načelnik Općine Kakanj Mensur Jašarspahić Suri izjavio je da su predstavnici "Elektroprivrede" BiH izrazili spremnost da pomognu mjesnim zajednicama koje gravitiraju Termoelektrani "Kakanj" i to na način da finansiraju projekte koje kandidira Općina Kakanj.

  • Pominjala se cifra od oko milion maraka, da li će biti manje ili više vidjet ćemo, naš cilj je da ova sredstva budu uložena u značajne infrastrukturne i ekološke projekte koje će osmisliti javna preduzeća i općenito lokalna zajednica poput proširenja i rekonstrukcije mreže daljinskog grijanja, kanalizacione mreže, vodovodne mreže, izjavio je načelnik Jašarspahić.