Privreda
0

Raiffeisen banka dobitnik Zlatnog BAM-a za dionički kapital

Klix.ba
Raiffeisen banka dobitnik je priznanja Zlatni BAM za najveći dionički kapital u 2012. godini. Ovo značajno priznanje banci je dodijelio poslovno-finansijski magazin Banke u BiH na 11. dodjeli održanoj jučer u Mostaru.

"Zadovoljstvo nam je što smo dobitnik ovog prestižnog domaćeg priznanja već dugi niz godina, što je još jedan dokaz uspješnosti poslovne strategije naše banke. Priznanje za najveći dionički kapital odraz je i snage kompletne Raiffeisen grupacije, te povjerenja u ovo tržište kojem smo potpuno posvećeni“, izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke te dodao:

"Rezultate naše banke prvenstveno dugujemo našim klijentima te stoga ova nagrada oslikava i njihov uspjeh. Naravno, iza svake nagrade i priznanja stoji i rad naših uposlenika, a ovo priznanje je podstrek da se još više trudimo u budućnosti, dalje unapređujemo naše poslovanje i kvalitet naše usluge.“

Direktor i glavni urednik magazina Banke u BiH, Jasmin Maričić, čestitao je dobitnicima ovogodišnjeg Zlatnog BAM-a, ističući da je magazin tokom 11 godina dodjele Zlatnog BAM-a ostao dosljedan objektivnoj procjeni najuspješnijih banaka na osnovu nezavisnih revizorskih izvještaja.

"Raiffeisen banka je jedna od banaka sa najviše Zlatnih BAM-ova u dosadašnjem periodu. Ove godine banka je dobila Zlatni BAM za najveći dionički kapital, što, kako je već dobro poznato, znači opredijeljenost banke da sa svojim kapitalom bude i ostane na ovom tržištu“, dodao je.

Raiffeisen banka je višestruki dobitnik priznanja Zlatni BAM još od 2003. godine, otkada se i dodjeljuje ovo priznanje, saopćeno je iz Raiffeisen banke.