{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici mostarskog Komosa stupaju u štrajk

S
30.9.2013. u 14:06
1
5
Radnici mostarskog Komosa stupaju u štrajk
1
Radnici mostarskog Komosa stupaju u štrajk
Sindikat komunalnog preduzeća "Komos" u Mostaru, grada koji je sinoć zbog nevremena bio pod vodom, najavio je da će njegovi članovi u četvrtak, 3. oktobra, stupiti u štrajk.
Najavljeno je da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva koji se odnose na isplatu zaostalih plata, odnosno deblokadu računa, imenovanje Nadzornog odbora, imenovanje novog direktora, kao i reprogram duga.

Iako su radnici više puta imali sastanak sa gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, do sada ništa od ovoga nije riješeno, a Gradska uprava još se nije oglasila.

Mostar je sinoć pogodilo jako nevrijeme, a palo je 110 litara kiše po metru kvadratnom usljed čega su ulice, mostovi i magistralni putevi bili pod vodom.

Bili su poplavljeni i brojni objekti među kojima i Regionalni medicinski centar "Dr. Safet Mujić" gdje je voda ušla u podrumske i prizemne prostorije, ali rad bolnice nije ugrožen.

Direktor Medicinskog centra Zlatko Guzin rekao je da su poplavljeni prizemni dijelovi bolnice, nekoliko ambulanti i dio infektivnog odjeljenja, ali da je zahvaljujući angažmanu kompletnog dežurnog tima i asistenciji vatrogasaca, izbjegnuta veća materijalna šteta.

U naselju Opine vodena bujica je pijeskom potpuno zatrpala porodičnu kuću Kemala Boškaila. Boškailo je rekao da je vodena bujica nanijela oko 2.000 kubika pijeska.

Dežurne ekipe Civilne zaštite i gradske komunalne inspekcije su na terenu da bi evidentirale štetu.

Služba za usluge građanima grada Mostara danas ne radi zbog pada informacionog sistema. U mostarsku direkciju BH Telecoma stigao je povećan broj prijava kvarova elektronske opreme.

Mostar posljednjih godina bude poplavljen nakon svake obilnije kiše, jer su kanalizacijski odvodi začepljeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: