{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici hotela Holiday potražuju tri plate

F
2.7.2013. u 15:10
0
5
Radnici hotela Holiday potražuju tri plate
0
Radnici hotela Holiday potražuju tri plate
Hotel Holiday u Sarajevu (Foto: AFP)
Sindikat PPDIVUT BiH danas je saopćio da u kompaniji Holiday Sarajevo HTD Sarajevo već puna dva mjeseca traje štrajkačka procedura u skladu sa Zakonom o štrajku i odgovarajućim Pravilima o štrajku Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH.
Kako navode iz tog sindikata do tih aktivnosti je došlo uslijed nagomilanog nezadovoljstva zaposlenika i nastojanja poslodavca da im uskrati Kolektivnim ugovorom zagarantovana prava, zbog čega su u toku i sudski procesi koje su pokrenuli prošle godine.

Iz PPDIVUT-a ističu da je zaposlenicima od početka 2013. godine obustavljena i isplata plata, toplog obroka i naknada za prijevoz.

"Ako se uzmu dosadašnje jednokratne isplate na ime dijelova plate, poslodavac sa početkom jula mjeseca 2013. radnicima duguje ukupno tri zaostale plate, a doprinose za PIO i ne spominje. Za sve ovo vrijeme Hotel posluje punim kapacitetom, i to već duži period, pa se pitamo kuda odlaze uprihodovana sredstva, na koji način se troše i zašto se radnicima uporno ne plaća njihov uloženi naporan rad", saopćeno je iz Sindikata PPDIVUT-a BiH.

Također se navodi da su zbog toga zaposleni odlučili da Sindikat pokrene štrajkačku proceduru, kako bi poslodavac konačno otpočeo izvršavati osnovne obaveze i da isplati sva zaostala potraživanja prema važećem Kolektivnom ugovoru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: