Privreda
60

Promo / QSS otvorio dodatni moderan Cloud Data Centar u Sarajevu

QSS otvorio dodatni moderan Cloud Data Centar u Sarajevu i certificirao poslovanje i Cloud servise po najstrožijim svjetskim standardima.

Zbog velikog uspjeha na domaćem i inostranom tržištu u oblasti pružanja poslovnih Cloud servisa i rješenja, domaća kompanija QSS je nedavno otvorila je još jedan moderan Cloud Data Centar u Sarajevu i istovremeno kompletno poslovanje razvoja software-a, pružanja profesionalnih IT i Cloud servisa obezbijedila sistemom upravljanja sigurnošću informacija ISO-27001:2013. Certifikaciju je radila jedna od najcjenjenijih svjetskih certifikacijskih kuća, njemačka kompanija TÜV-SÜD Management Service GmbH.

I novi Data Centar je opremljen najnovijom Cisco (ACI i UCS) tehnologijom za pružanje vrhunskih Cloud rješenja i servisa, što omogućava QSS-u dalje jačanje liderskog Cisco CMSP i Master Service Provider statusa u regiji.

"Eksponencijalni rast broja i zahtjeva naših klijenata traži pravovremeno planiranje i konstantan naporan rad na kvalitetu, kvantitetu i sigurnosti naših usluga. Novi Data Centar i certifikacija sistema za upravljanje sigurnošću cjelokupnog našeg poslovanja po ISO-27001:2013 normi samo je jedan mali dio onoga što mi činimo za naše klijente i zato je QSS već dugi niz godina po neovisnim istraživanjima vodeći davalac Cloud usluga u BiH", rekao je Isan Selimović, direktor kompanije QSS.