Odluka Nadzornog odbora
0

Promjena odluke o direktoru Ginexa: Umjesto Demira Imamovića bit će imenovana Dženana Turković

E. A.
Za vršioca dužnosti generalnog direktora Ginexa ipak će biti predložena Dženana Turković, dok će Demir Imamović kojeg je Nadzorni odbor Ginexa u ponedjeljak predložio za ovu poziciju u narednom periodu obnašati funkciju vršioca dužnosti direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove.
Edin Ćesko će bit vršilac dužnosti direktora za proizvodnju. Ovo je Nadzorni odbor Ginexa odlučio na sjednici koja je održana danas, a prijedlog će biti upućen prema Vladi FBIH koja bi u narednom periodu trebala donijeti konačnu odluku.

Kako saznajemo razlozi zamjene na pozicijama vršilaca dužnosti direktora su ipak političke prirode, međutim na ovaj način je postignut i taj kompromis, što suštinski ne mijenja puno, s obzirom da su sva tri vršioca dužnosti direktora kompetentni kadrovi iz Ginexa.

Turković je obnašala funkciju šefice Sektora za razvoj, dok je Imamović bio šef Službe za marketing i komercijalne poslove, a Ćesko upravnik pogona za proizvodnju alata.

Kao što smo ranije pisali rukovođenje sektorom namjenske industrije pripalo je NIP-u, pa su promjene u upravljačkim strukturama jedne od narespektabilnijih kompanija namjenske industrije bile očekivane.

Sada već bivšoj upravi Ginexa mandat je istekao u martu ove godine.