Promjena u upravi
212

Promijenjen menadžment Konzuma u BiH, novi direktor Nihad Imširović

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Dosadašnji direktor Konzuma Tomislav Bagić i izvršni direktori Tomislav Primorac i Kristina Alebić u dogovoru s vanrednom upravom vraćaju se u Hrvatsku na nova radna mjesta unutar sistema Agrokor, a novi direktor postaje Nihad Imširović.

Vanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i zamjenica vanrednog povjerenika Irena Weber danas su u Konzumu d.o.o. Sarajevo održali niz sastanaka s menadžmentom ove Agrokorove kompanije, na kojima su prezentirali promjene u menadžmentu Konzuma u Bosni i Hercegovini usmjerene na daljnje jačanje i razvoj poslovanja.

Dosadašnji direktor Konzuma i izvršni direktori odlaze s funkcije, a novi direktor bit će Nihad Imširović.

Nihad Imširović je na jučer održanoj sjednici Nadzornog odbora Konzuma imenovan u upravu, a po završetku primopredaje poslova postat će službeno i novi direktor kompanije. U daljnjem razvoju i unapređenju poslovanja Konzuma u Bosni i Hercegovini vanrednu upravu i novog direktora će savjetovati Teo Vujčić kojeg je za ove poslove angažirala vanredna uprava Agrokora.

”Prije svega zahvaljujem Tomislavu Bagiću i njegovom timu na predanom radu i očuvanju poslovanja Konzuma u BiH tokom najveće krize sustava Agrokor i postupka vanredne uprave. Nakon postizanja nagodbe vjerovnika Agrokora u operativnim kompanijama nastavljamo unapređivanje poslovanja, što uključuje i rotacije menadžera unutar sustava s svrhom jačanja menadžmenta u svim kompanijama. Kolege Tomislav Bagić, Tomislav Primorac i kolegica Kristina Alebić tako se vraćaju u Hrvatsku na druga radna mjesta unutar Agrokora, na kojima će, uvjeren sam, kao i do sada u Konzumu znatno doprinijeti poboljšanju poslovanja. Konzum Bosna i Hercegovina velik je i značajan poslodavac i gospodarski subjekt koji je partner brojnim dobavljačima te poslovanje ove kompanije želimo osnažiti i dalje razvijati. Dosadašnja uprava u tom je smislu odradila odličan posao u izuzetno teškim uvjetima, a od novog direktora Nihada Imširovića očekujemo da veliko znanje i iskustvo koje ima stavi u službu daljnjeg razvoja Konzuma, za što postoji prostor i potencijal", rekao je Peruško povodom promjena u menadžmentu Konzuma u Bosni i Hercegovini.

Peruško i zamjenica vanrednog povjerenika Irena Weber će se zajedno s dosadašnjom i novom upravom Konzuma u Bosni i Hercegovini danas sastati i s predstavnicima najvećih Konzumovih dobavljača, s kojima će razgovarati o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

Nihad Imširović u Konzum dolazi s pozicije direktora društva Klas d.d. Sarajevo na kojoj je zaposlen od 2016. godine. Riječ je o menadžeru koji je već bio zaposlen u Agrokorovim kompanijama u Bosni i Hercegovini. Od 2012. do 2016. godine bio je direktor Zvijezde d.o.o. Sarajevo, a u razdoblju od 2007. do 2012. godine bio je na poziciji direktora sektora veleprodaje i logistike u Konzumu d.o.o. Sarajevo. Prije toga je menadžerske poslove obavljao i u Sarajevskoj pivari d.d. Sarajevo, gdje je bio izvršni direktor prodaje. Nihad Imširović je završio Ekonomski fakultet Sarajevo, Univerzitet Sarajevo smjer Međunarodni i unutrašnji marketing. Dugogodišnjim radom i profesionalnim iskustvom u maloprodaji i segmentu robe široke potrošnje (FMCG) svakako će dati kvalitetan doprinos daljnjem poslovanju i razvoju Konzuma u Bosni i Hercegovini.