|

Proizvođači žele pokrenuti razvoj industrije namještaja

Proizvođači žele pokrenuti razvoj industrije namještaja
18
F
FENA
7.11.2013. u 13:29
30
komentara
18

dijeljenja
Proizvođači žele pokrenuti razvoj industrije namještaja
Udruženje proizvođača namještaja Bosne i Hercegovine (BHUPN) uručilo je danas premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću dokument tog udruženja "Akcione mjere“, čiji je cilj pokretanje razvoja industrije namještaja.
Članovi BHUPN će, kako se navodi u tom dokumentu, intenzivno raditi na stvaranju povoljnih uvjeta privređivanja putem zahtjeva upućenih svim nivoima izvršne i zakonodavne vlasti, a koji se, među ostalim, odnose na smanjenje poreza i doprinosa, povećanje subvencija za otvaranje novih radnih mjesta, kao i da se hitno poduzmu mjere za radikalno suzbijanje rada nacrno i prodaje namještaja na pijacama bez fiskalnih računa.

"Proizvodnja namještaja je jedna od grana koja treba da bude strateška u Federaciji BiH i kroz Vladu Federacije BiH ću učiniti zaista maksimalan napor da ovaj sektor zauzme odgovarajuće mjesto", istakao je Nikšić na konferenciji za novinare upriličenoj u kompaniji Sinkro d.o.o. u Hrasnici.

Naglasio je da su u vezi s nekim predloženim mjerama već poduzete određene aktivnosti prema resornim ministarstvima, te da nekoliko stvari obuhvaćenih mjerama zaslužuju posebnu pažnju i da su u kontekstu Vladinih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije i rada nacrno.

Predsjednik Udruženja Ramiz Grapkić je kazao da se procjenjuje da u ovom sektoru radi oko pet hiljada radnika nacrno, te da bi se uvođenjem predloženih mjera otvorila mogućnost povećanja broja uposlenih u sektoru i to oko 10.000 novih radnih mjesta.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...