Privreda
194

Proizvodi goraždanske Bekto Precise na sajmu u Abu Dhabiju

Piše: E. A.
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Goraždanska kompanija Bekto Precisa učestvuje na šestom tradicionalnom festivalu "Sheikh Zayed" u Abu Dhabiju sa još nekoliko kompanija iz BIH.

Mjesec dana, koliko traje sajam u Abi Dhabiju, izloženi su proizvodi ove kompanije koja jedina iz svoje branše učestvuje na festivalu, ali i proizvodi drugih bh. kompanija.

Generalna direktorica ove kompanije Enisa Bekto također boravi u Abu Dhabiju sa grupom bh. privrednika koju predvodi Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH.

Delegacija bh. privrednika susrela se i sa predstavnicima Ambasade BiH u UAE gdje su razgovarali o aktivnostima koje se poduzimaju kako bi bh. kompanije lakše pronašle put do kupaca u ovoj bogatoj arapskoj zemlji.

Direktorica Bekto Precise, Enisa Bekto se ovom prilikom zahvalila predstavnicima ambasade BIH na pomoći koju pružaju bosanskim izlagačima na sajmu u Abu Dhabiju.

Tokom boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, osim obilaska sajma Bekto je planirala susrete sa više istaknutih privrednika u Abu Dhabiju kao i sa drugim važnim ličnostima privrednog i društvenoga života, saopćili su iz kompanije Bekto Precisa.