Kanton Sarajevo
0

Privrednici pozivaju vlasti da zajedničkim naporima naprave iskorak naprijed

FENA
Zbog iznenadne sjednice Vlade Kantona Sarajevo, premijer Fikret Musić nije se danas pojavio na dogovoreni sastanak sa članovima upravnih odbora Privredne komore Kantona Sarajevo i Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo.

Očekujući da će konačno otpočeti ozbiljniji razgovori o aktuelnom stanju u privredi Kantona Sarajevo i mjerama za prevazilaženje problema, privrednici koji su se odazvali današnjem pozivu iskazali su nezadovoljstvo i razočaranost nedolaskom premijera na taj sastanak, rečeno je Feni u Službi za informisanje Privredne komore Kantona Sarajevo.

"Mislimo da je stanje u privredi puno važnije od mnogih drugih pitanja i naša namjera je da damo punu podršku vlastima za rješavanje nagomilanih problema u privredi. Mi nismo opozicija, mi smo partneri i pozivamo vlasti da zajedničkim naporima napravimo jedan veći iskorak naprijed“, kazao je predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Kemal Grebo.

Poslovni sektor Kantona Sarajevo smatra da ukoliko se promijeni odnos nadležnih državnih organa prema inicijativama i prijedlozima privrede, sve mjere koje Komora predlaže mogu pomoći novoizabranim organima vlasti da efikasnije započnu realizaciju svojih programa u kojima dominantno mjesto zauzima privredna problematika.