{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Privrednici iz Saudijske Arabije zainteresirani za saradnju s MIMS-om

F
6.5.2008. u 15:11
0
0
Privrednici iz Saudijske Arabije zainteresirani za saradnju s MIMS-om
0
Privrednici iz Saudijske Arabije zainteresirani za saradnju s MIMS-om
Privrednici Kraljevine Saudijske Arabije zainteresirani su za saradnju s Klasom, Sarajevskom pivarom i ostalim članicama Grupacije MIMS, nakon što su se tokom posjete ovim bh. kompanijama uvjerili u njihove potencijale, ekonomsku snagu i tehničko-tehnološke mogućnosti, saopćeno je u utorak iz Klasa.
Kako se navodi, razgovori o uspostavljanju partnerstva vođeni su u toj kompaniji, gdje je uz Upravu Klasa domaćin bio i Mujo Selimović, vlasnik Grupacije MIMS.

Kako MIMS u okviru svoje trgovačke djelatnosti ima velike i ambiciozne razvojne planove, saudijskoj privrednoj delegaciji prezentirane su mogućnosti investiranja u širenje maloprodajne mreže na području BiH.

"Trenutno imamo 52 prodajna objekta širom BiH i planiramo u toku dvije godine otvoriti još desetak savremenih tržnih centara. Cilj nam je postati vodeći trgovački lanac u BiH i u tom smislu otvorena je mogućnost saradnje s biznismenima iz Saudijske Arabije. Našoj zemlji je potreban kapital, pa je svaka investicija u domaću ekonomiju i otvaranje novih radnih mjesta dobrodošla“, rekao je Selimović.

Razgovarano je i o izvozu prehrambenih proizvoda Klasa, Sarajevske pivare i Vegafruita na tržište Saudijske Arabije.

Saudijski privrednici pozdravili su činjenicu da osim kvaliteta, proizvodi ovih kompanija nose i halal certifikat, te da se poslovanje bazira na dosljednoj primjeni smjernica i zahtjeva međunarodno priznatih sistema i normi upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000, ISO 14001:2004 i HACCP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: