{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Privrednici iz BiH i regiona na radionicama u Sarajevu 12. marta

6.3.2014. u 13:53
4
5
Privrednici iz BiH i regiona na radionicama u Sarajevu 12. marta
4
Privrednici iz BiH i regiona na radionicama u Sarajevu 12. marta
U sklopu priprema za održavanje ovogodišnje 5. međunarodne investicijske konferencije - Sarajevo Business Forum (SBF) 2014., koja će se 14. i 15. maja održati u Sarajevu, Bosna Bank International (BBI) organizirala je radionice za kompanije i pojedince za prijavu i izradu projekata koji bi mogli biti prezentirani i ponuđeni stranim investitorima na SBF-u.
U okviru ovih priprema BBI banka i njen BBI VIP biznis klub tokom februara i marta održali su radionice u Banjoj Luci, Tuzli, Bihaću, Vitezu, Trebinju i Mostaru i privrednicima iz ovih regija prezentirali metodologiju izrade projekata za strane investitore.

U Sarajevu će 12. marta u zgradi Privredne komore Federacije BiH biti upriličeno završno rezimiranje/savjetovanje o izrađenim projektima kada mogu prisustvovati svi zainteresirani privrednici iz BiH i Jugoistočne Evrope.

Na dosadašnjim prezentacijama privrednici su najviše interesa pokazali za izradu poljoprivrednih i projekata iz oblasti energije.

BBI putem svog BBI VIP biznis kluba, koji je inače organizator SBF-a i na ovaj način poziva kompanije i pojedince iz BiH i ostalih zemalja Jugoistočne Evrope da prijave/dostave svoje projekte za učešće na Forumu do kraja aprila ove godine.

Projekti i učešće u radionicama mogu se prijaviti u bilo kojoj poslovnici BBI-a (www.bbi.ba ili putem stranice www.sarajevobusinessforum.com).


Nakon obrade svi projekti koji budu zadovoljavali standarde SBF-a bit će postavljeni na stranici Foruma i vidljivi svim potencijalnim investitorima. Interesi stranih biznismena bit će registrirani, a potom i dogovoreni B2B sastanci sa predstavnicima domaćih i regionalnih kompanija tokom trajanja SBF-a.

Na 5. SBF-u investitorima će biti predstavljeni projekti iz oblasti: energije, poljoprivrede, turizma, infrastrukture i nekretnina.

Punu podršku Sarajevo Business Forumu dale su kantonalne privredne komore i privredne komore Federacije i Republike Srpske čiji su predstavnici zajedno sa ekonomskim stručnjacima BBI banke učestvovali na ovim radionicama. Cilj ovih radionica je da domaćim privrednicima i ljudima sa idejom pomognu da na najadekvatniji način pripreme projekte za predstojeći SBF.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: