{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripreme za 4. SBF: BBI banka i BBI VIP biznis klub u posjeti Maleziji

24.4.2013. u 13:32
2
0
Pripreme za 4. SBF: BBI banka i BBI VIP biznis klub u posjeti Maleziji
2
Pripreme za 4. SBF: BBI banka i BBI VIP biznis klub u posjeti Maleziji
U sklopu priprema za organizaciju 4. Međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum 2013. direktor BBI banke Amer Bukvić i članovi BBI VIP biznis kluba Eldin Hadžiselimović, direktor prodaje i član Uprave ASA Holdinga, i Mirsad Ćatić, direktor i predsjednik Upravnog odbora kompanije "Securitas BH", boravili su u radnoj posjeti Maleziji
Tokom boravka u Maleziji direktor BBI banke i delegacija VIP biznis kluba susreli su se sa Tun dr. Mahathir bin Mohamadom, bivšim premijerom Malezije kako bi dogovorili detalje predstojeće posjete i učešća na Sarajevo Business Forumu, koji će se u glavnom gradu BiH održati 17. maja. Sastanku bh. privrednika sa dr. Mahthirom prisustvovao je i ambasador BiH u Kuala Lumpuru Tarik Bukvić.

Na sastanku je razgovarano o privrednim prilikama u BiH. Dr. Mahathir se interesovao za načine kako produbiti saradnju između BiH i Malezije, te najavio dolazak delegacije malezijskih privrednika i predstavnika fonda “Khazanah Nasional”.

Bh. delegacija tokom boravka u Maleziji susrela se i sa čelnim ljudima ovog fonda. Inače, "Khazanah" je jedan od najznačajnijih investicijskih fondova u Aziji i vodeći je ulagač u oblasti poljoprivrede, finansijske industrije, telekomunikacija, transporta, zdravstvene industrije, infrastrukture, građevinarstva, medija, nekretnina, biotehnologije i komunalnih usluga.

"Iako u fokusu ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma nisu investicije i neće biti predstavljanja projekata, malezijski investitori dolaze u BiH kako bi pronašli sektore sa kojima bi u budućnosti mogli uspostaviti saradnju. Namjera BBI banke i BBI VIP biznis kluba, koji i inače tokom cijele godine organizira susrete biznismena, jeste da na ovogodišnjem SBF-u na osnovu modela rasta Malezije i Turske, te tranzicijskih iskustava Slovenije kroz diskusiju dr. Mahathira, Ali Babacana i Danila Turka ponudi platformu za razvoj BiH i Jugoistočne Evrope i pozicioniranje Sarajeva kao regionalnog ekonomskog centra, koji će imati povoljno okruženje za investiranje uspješnih ljudi iz cijelog svijeta", izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: