{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedor: Otvoren pogon za proizvodnju anfo rudarskog eksploziva

S
18.6.2013. u 15:52
2
8
Prijedor: Otvoren pogon za proizvodnju anfo rudarskog eksploziva
2
Prijedor: Otvoren pogon za proizvodnju anfo rudarskog eksploziva
Foto: SRNA
U preduzeću "Tvek" Ljubija kod Prijedora svečano je danas pušten u rad pogon za proizvodnju anfo rudarskih eksploziva na stacionarnom postrojenju čiji će godišnji kapacitet biti 1.500 tona eksplozivnog materijala.
Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić istakao je da je najbolji odgovor na svjetsku ekonomsku krizu upravo proizvodnja i novo zapošljavanje.

"U ovoj krizi Tvek je primjer kako je preduzeće u jednoj specifičnoj oblasti proizvodnje eksploziva dobilo sve sertifikate da može proizvoditi i prodavati svoje proizvode na domaćem i na tržištu EU", rekao je Pavić.

On je dodao da je gradska uprava podržala ovo preduzeće pogotovo što je 50 posto proizvodnje namijenjeno izvozu.

"U vremenu kada smo ostali bez velikih sistema ovakva mala i srednja preduzeća mogu riješiti goruće probleme, a to je nova proizvodnja i zapošljavanje i proširenje izvoznog tržišta", naglasio je Pavić.

Direktor "Tveka" Duško Dolinić istakao je da je ovo privredno društvo u mješovitom vlasništvu, a da polovina pripada Rudnicima željezne rude "Ljubija" koje se bavi proizvodnjom industrijskog eksploziva.

"Naš finalni proizod je primjenljiv u rudarstvu za površinsko miniranje i većim dijelom je namijenjen izvozu, a najveće tržište nam je Hrvatska", naveo je Dolinić.

On je dodao da na ovom tržištu neće biti nikakvih izvoznih barijera nakon što Hrvatska 1. jula postane članica EU, jer su na vrijeme ispunjeni svi uslovi za nesmetan izvoz.

Dolinić je napomenuo da je u renoviranje i opremanje ovog postrojenja uloženo 150.000 KM, te da preduzeće trenutno zapošljava 25 radnika.

Pored pogona za proizvodnju anfo rudarskih eksploziva na stacionarnom postrojenju u toku je priprema za puštanje u rad i postrojenja za emulzione eksplozive.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: