M.O.W. u Bad Salzuflenu
265

Prevent Interior s novom kolekcijom nastupa na prestižnom sajmu namještaja u Njemačkoj

Klix.ba
Prevent Interior ove sedmice nastupa na jednom od vodećih sajmova namještaja, M.O.W. koji se održava u njemačkom gradu Bad Salzuflen.

Na izložbenom štandu površine 150 m2 u glavnoj sajamskoj sali, uz najveće svjetske brendove iz oblasti namještaja, Prevent Interior predstavlja proizvode iz vlastite kolekcije, simboličnog naziv UGAR, koja je inspirirana prirodom, a istovremeno prati posljednje trendove i odražava visoke standarde u proizvodnji.

Prema riječima direktora Prevent Interiora, Zlatana Uzunovića, UGAR predstavlja krunu dosadašnjeg rada mladog tima ove kompanije, koja se za kratko vrijeme, od male fabrike za proizvodnju enterijera za jahte, pozicionirali među vodeće dobavljače namještaja u Evropi.

"Uporedo sa širenjem tržišta i asortimana Prevent Interior je radio na razvoju vlastitih proizvoda, te smo danas ponosni da možemo predstaviti kolekciju na jednom ovako prestižnom sajmu, gdje izlažemo rame uz rame sa etabliranim imenima u industriji namještaja", izjavio je Uzunović, te dodao kako su reakcije posjetitelja već prva dva dana sajma izuzetno pozitivne.

Rukovodilac Odjela dizajna Prevent Interiora i dizajner kolekcije, Kerim Karajko ističe kako je UGAR poziv da svi krenemo više cijeniti prirodu i male stvari koje nas okružuju i čine sretnim.

"Kolekcija kombinuje jednostavnost i skromnost prirode sa sferama današnjih digitalnih i brzih života. Jednostavni, ručno rađeni proizvodi koji traju duže od svih trendova, nam dozvoljavaju da idemo prema prirodi i istražujemo nove načine dužeg, zdravijeg i sretnijeg života", ističe Karajko.

Kolekcija nudi sveobuhvatna rješenja za ključne segmente namještaja- dnevnu sobu, spavaće sobe i trpezariju, a za kupce u BiH uskoro će biti dostupna u birou za dizajniranje enterijera Prevent Labs, ul. Titova u Sarajevu.

M.O.W. se ove godine održava pod strogim epidemiološkim mjerama te je ujedno i prvi sajam koji, nakon višemjesečnog "lockdowna" uslijed pandemije koronavirusa okuplja proizvođače i prodajne agente iz industrije namještaja. Ukupno na sajmu učestvuje 330 izlagača koji donose mnoge inovacije i širok asortiman ponude, te je ovo prilika da Prevent Interior uz promociju bh.industrije namještaja, predstavi vlastite potencijale kada je u pitanju vertikalna integracija materijala, vrhunski dizajn prozivoda i kvalitet izrade.

Više detalja o ponudi Prevent Interiora i novoj kolekciji možete pratiti putem zvaničnih Facebook i Instagram profila, kao i web stranici www.preventinterior.ba.