|

Prevent grupacija: Ostvarena rekordna proizvodnja autopresvlaka

Prevent grupacija: Ostvarena rekordna proizvodnja autopresvlaka
137
Klix.ba
18.12.2014. u 19:57
0
komentara
137

dijeljenja
Prevent grupacija: Ostvarena rekordna proizvodnja autopresvlaka
Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini u ovoj godini proizvela je rekordan broj autopresvlaka. Ukupno 1,6 miliona garnitura autopresvlaka plasirano je na svjetsko tržište. Milionita garnitura, ove godine proizvedena je u septembru i to na programu Audi Q3.
Shodno tradiciji obilježavanja ovog jubileja, uposlenici i menadžment ove kompanije svečano su danas na proizvodnoj lokaciji Goruša u Visokom, proslavili proizvodnju milionite garniture autopresvlake.

"Prevent grupacija je u 2014. godini ostvarila rekordan izvoz. To je prije svega rezultat tekućih i novih projekata. Ostavareno je dvocifreno povećanje izvoza u odnosu na prošlu godinu. Novi kupci poput Forda, Opela, Citoroena i MAN-a su postali partneri Preventa u 2014. godini što je odraz rasta poslovanja Grupacije“ istakao je Haris Rahman, član Uprave Prevent Grupacije u BiH.

Ova svečanost bila je prilika i za osvrt na 15 godina poslovanja Prevent grupacije u BiH. Tom prilikom prisutnima se obratio i Adnan Smailbegović, član Nadzornog odbora Prevent grupacije BIH.

"Prevent je svoj prvi proizvodni pogon u BiH osnovao prije 15 godina, upravo ovdje u Goruši. Od davne 1999. godine kada je sve počelo, Prevent se proširio na osam lokacija i sa 5.000 uposlenika postao najveći privatni poslovni sistem u BiH“, istakao je Adnan Smailbegović tokom obraćanja te dodao kako Nadzorni odbor Prevent grupacije ima ambiciozne planove za širenje poslovanja u BiH te da se očekuje nastavak značajnih ulaganja u narednom periodu.

Menadžment je uposlenicima dodijelio priznanja za izuzetan rad, doprinos i rezultate ostvarene u proteklim godinama te se još jednom zahvalio na nesebičnom angažmanu i zalaganju svih uposlenika.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.