{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prevent će proizvoditi presvlake za model Dacia Logan Sedan

23.8.2013. u 10:20
24
Prevent će proizvoditi presvlake za model Dacia Logan Sedan
24
Prevent će proizvoditi presvlake za model Dacia Logan Sedan
Prevent grupacija u BiH će proizvoditi automobilske presvlake za model Dacia Logan Sedan. Proizvodnja kreće krajem godine i to na proizvodnoj lokaciji u Zenici. Ovo je prvi put da Prevent proizvodi automobilske presvlake za ovaj model, gdje će biti angažovano 150 radnika.
Prevent je također u prvoj polovini 2013. godine povećao izvoz ali negativna konjuktura koja je prisutna u cijeloj automobilskoj industriji u Evropi utječe i na bh. autoindustriju. Prema nekim procjenama evropsko tržište bilježi pad od preko 10 posto. Paralelno sa padom tržišta, Prevent je okončao i jedan od najznačajnijih projekata za cijelu Grupaciju. S njegovim završetkom zabilježeno je i smanjenje broja narudžbi, pa time dolazi do optimizacije troškova ali i broja uposlenika, na pojedinim proizvodim lokacijama.

"Moram naglasiti da se ovdje radio o kratkoročnoj optimizaciji ljudskih resursa i prilagođavanju proizvodnih kapaciteta kojim će biti pogođeno do 5 posto ukupnog broja uposlenika Grupacije. Međutim, Prevent nastavlja sa novim projektima koji će osigurati stabilnost u poslovanju, kao i otvaranju novih radnih mjesta", ističe Kenan Nalbantić, član Uprave Prevent grupacije.

Pored ovog projekta sa Dacia Logan Sedanom, Prevent će u narednom periodu imati i uvođenje novih modela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: