{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljeni rezultati projekta Jadranska mreža za zdravlje i vitalnost

27.2.2014. u 15:44
0
1
Predstavljeni rezultati projekta Jadranska mreža za zdravlje i vitalnost
0
Predstavljeni rezultati projekta Jadranska mreža za zdravlje i vitalnost
U Sarajevu je ozvaničen kraj implementacije projekta Jadranska mreža za zdravlje i vitalnost-AHVN koji su u protekle tri godine uspješno realizirali Ekonomski fakultet u Sarajevu i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, u saradnji sa partnerima iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.
Radi se o projektu koji je odobren u okviru programa IPA Adriatic, a koji je bio usmjeren na razvoj zdravstvenog turizma na području BiH te na području jadranske regije.Ukupna vrijednost projekta je oko milion eura.

Činjenica je da Bosna i Hercegovina ima veliki potencijal da postane popularno odredište zdravstvenog turizma, s obzirom na to da posjeduje značajne bogate turističke potencijale, kao i kvalitetne zdravstvene usluge po povoljnijim cijenama u poređenju sa drugim zemljama regije, EU i svijeta. Međutim, potencijali zdravstvenog turizma u našoj zemlji još uvijek se ne koriste dovoljno i bez smišljenog i planskog upravljanja nikad se neće iskoristiti.

Uz jačanje mreže između partnera u projektu i kreiranju zajedničkog jadranskog turističkog brenda, kroz projekt AHVN doprinijelo se integraciji turističkih proizvoda iz oblasti zdravstva sa lokalnom i regionalnom prirodnom i kulturnom baštinom.

Kada je riječ o postignutim rezultatima projekta, u proteklom periodu okupljena je mreža ponuđača zdravstvenih i turističkih usluga koju čini oko 50 članova sa područja Sarajevske regije, urađena je studija o potencijalima zdravstvenog turizma, organizirana dva strateška workshopa, te urađena marketing strategija i akcioni plan….

Razvijeni su standardi i kriteriji za AHVN članstvo te je pružena direktna podrška jačanju kapaciteta članova mreže. Također, kreirano je 11 različitih paket aranžamana u oblasti zdravstvenog turizma koji će biti sastavni dio regionalnog portala www.adriatichealthylifestyle.com i na raspolaganju za sve one koji su zainteresirani da upoznaju ljepote naše države, a istovremeno koriste usluge stomatoloških ordinacija I klinika sa područja Sarajevske regije.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: