{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljena nova uprava Privredne banke Sarajevo

27.2.2014. u 11:36
74
39
Predstavljena nova uprava Privredne banke Sarajevo
74
U Sarajevu je danas na konferenciji za medije predstavljena nova uprava Privredne banke Sarajevo pri čemu je istaknuto da od danas počinje zaokret u poslovanju ove banke.
Na konferenciji za medije predstavili su se direktor Adnan Bogunić, te dvojica izvršnih direktora Deni Memić i Davor Tomić.

Direktor Bogunić je istakao kako je PBS banka sa dugom i uspješnom tradicijom, budući da je osnovana još 1961. godine, te je prije rata bila najveća i najjača banka u BiH.

Privatizacija obavljena 2008. godine"Banka je bila u državnom vlasništvu do 2008. kada je privatizovana i prešla u vlasništvo bh. pravnih i fizičkih osoba, čime je nastavila svoju tradiciju kao domaća banka, što ćemo njegovati i u narednom periodu. PBS još nije izrasla u modernu finansijsku instituciju, te ćemo već od danas otvoriti novo poglavlje u njenom poslovanju kako bismo se prilagodili savremenim trendovima", rekao je Bogunić.

Pojasnio je kako planiraju uvesti moderni sistem upravljanja rizicima, optimizaciju troškova te pojačati konkurentnu sposobnost banke.

"Planiramo kreirati jedinstvenu i atraktivnu uslugu i ostvariti individualni pristup prema svakom klijentu tako da ga upoznamo, saslušamo i zajedno sa njim nađemo najbolje rješenje za njega. Bit ćemo fokusirani na projekte čiji je cilj unapređenje životnog standarda, proizvodnju i zapošljavanje građana, a naravno planiramo i projekte kojima ćemo pokazati da smo društveno odgovorna kompanija. Primarni cilj je da budemo prepoznati kao partneri bh. građana i privrednika", dodao je Bogunić.

Spoj tradicije i inovacijaIzvršni direktori Memić i Tomić su, kao i direktor Bogunić, naveli da će banka biti fokusirana na poslove i podršku stanovništvu i malim i srednjim preduzećima, odnosno domaćoj privredi.

"Banka je prošla kroz turbulentan period i mi smo našim dolaskom zaustavili daljnju eroziju njene imovine. Bh. građani su bili i ostali stub ove banke i nastojat ćemo da to povjerenje opravdamo i u budućem periodu kroz spoj tradicije i inovativnih bankarskih principa i tehnologija", zaključio je Memić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: