{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen poljoprivredni sajam u Novom Sadu

F
23.2.2010. u 14:14
0
0
Predstavljen poljoprivredni sajam u Novom Sadu
0
Predstavljen poljoprivredni sajam u Novom Sadu
Promocija 77. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu uz prezentaciju programa podrške bosanskohercegovačkim poljoprivrednicima za organizirani nastup na zajedničkom štandu, održana je danas u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu.
Program logističke i finansijske podrške namijenjen je prvenstveno izvozno orijentiranim bh. poduzećima koja će nastupiti na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu od 15. do 22. maja.

''Naše firme mogu očekivati logičko-materijalnu podršku koja će pokriti oko 50 posto troškova uređivanja prostora za prezentaciju bh. poljoprivrednika i njihovih proizvoda, a ujedno ćemo se potruditi da im obezbijedimo sve potrebne informacije za stupanje u kontakt s organizatorima Sajma'', kazao je direktor Agencije za promociju izvoza BiH (BHEPA) Enes Ališković.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma bit će Mađarska, čiji ekonomski poljoprivredni, turistički i kulturni potencijali će biti predstavljeni od 15. do 22. maja.

Novosadski sajam je osnovan 1923.,a svake godine ga posjeti oko 1.200.000 ljudi svake godine.

Sajam traje gotovo čitavu godinu i obuhvata 23 sajma raspoređena u 15 termina od kojih je najznačajniji Poljoprivredni sajam, na kojem učestvuje do 2.000 izlagača iz Srbije i svijeta.

Među značajnije događaje spadaju sajmovi turizma, lova, ribolova i sporta, automobila, investicija i nekretnina, energetike i građevinarstva.

Goran Vasić, generalni direktor Novosadskog sajma, kazao je da će od 1. do 3. oktobra biti održan i prvi Sajam konjarstva u Srbiji, što je dobro i za BiH jer ima tradiciju i dobre uzgajivače konja, a to otvara vrata saradnji dviju država u tom području.

''Cilj nam je privući što više poljoprivrednika jer pored činjenice da se na sajmu može kupiti od traktora do satelitski navođenih kombajna, on ima i edukativni karakter'', kazao je Vasić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: