|

Predavanje Emira Hrkovića zainteresirao i diplomatski kor

Predavanje Emira Hrkovića zainteresirao i diplomatski kor
30
Klix.ba
11.4.2018. u 08:47
0
komentara
30

dijeljenja
Predavanje Emira Hrkovića zainteresirao i diplomatski kor
Na Summit dolaze ambasador BiH u Rusiji Mustafa Mujezinović, kao i ataše za privredu Ambasade Rusije u BiH Ivan Janišin.
4. Sarajevo FMCG Summit, koji će se održati u četvrtak, 12. aprila, od 9 sati u Hotelu Hills u Sarajevu, privukao je veliku pažnju, kako privrednika, tako i diplomatskog kora. Naime, posebno interesovanje izazvao je dolazak biznismena Emira Hrkovića iz Atlantic Grupe, koji ima bogato, 20-godišnje iskustvo na tržištima Rusije.

U Rusiji postoje jako dobre i unosne poslovne šanse, naročito u potrošačkome sektoru. Pojedini podsektori potrošačke maloprodaje, kao što su supermarketi i prerada hrane, svake godine bilježe rast i do 20%, što ohrabruje domaće izvoznike da više pažnje posvete ovom tržištu.

Svjesni potencijala ruskog tržišta, te što to značiti za domaće privrednike, organizatori Sarajevo FMCG Summita, marketing agencija Altermedia i magazin InStore, posvetili su posebnu pažnju ovoj temi, te pored gostovanja Emira Hrkovića organizovali i radni sastanak svih FMCG kompanija koje imaju interes prodaje svojih brandova na ruskom tržištu.

Zanimljivo je da na Summit dolaze ambasador BiH u Rusiji Mustafa Mujezinović, kao i ataše za privredu Ambasade Rusije u BiH Ivan Janišin koji će prisustvovati ovom sastanku.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.