Veliki projekt
26

Potpisan ugovor vrijedan 88,5 miliona KM za izgradnju nove bolnice u Doboju

Klix.ba
Foto: RTRS
U Doboju je održana svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju nove bolnice "Sveti apostol Luka". Kamen temeljac položit će predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a svečanosti prisustvuje i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktor kompanije "China Sinofarm International Corporation" Li Chan potpisali su danas ugovor o izgradnji i opremanju nove zgrade bolnice u Doboju ukupne vrijednosti 88.568.717 KM bez PDV-a, piše RTRS.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naglasio je da je preko 800 miliona maraka uloženo je u zdravstveni sektor RS otkako je SNSD sa koalicionim partnerima na vlasti.

"Privilegija je učestvovati u ovakvim projektima kakav je ovaj u Doboju", rekao je on.

On je poručio da će građani Doboja imati najsavremenije uslove za liječenje, dostojnih 21. vijeka.

"Zdravstveni radnici će moći da pokažu sva svoja znanja koristeći najsavremeniju tehnologiju i opremu. Gradnjom ove bolnice zdravstveni sektor ne zaustavlja investicije. Gradit ćemo bolnice u Zvorniku, Foči i Gradišci", naveo je on.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Doboj Mladen Gajić rekao je da mu je čast i privilegija što je domaćin ovog događaja i polaganja kamena temeljca za bolnicu u Doboju.

"Ne sumnjam da će izgradnja teći predviđenom dinamikom. Mogu da kažem da ćemo u boljim uslovima pružati kvalitetniju uslugu. Uvođenje novih usluga od kojih je i angiosala prioritet, unaprijedit će se zdravstvo ove regije", poručio je on.

On je zahvalio svima koji su radili na projektu nove bolnice, kao i građanima Doboja.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić izjavio je da je neizmjerno zahvalan svim zvaničinicima RS zato što je Doboj postao gotovo najveće gradilište u tom entitetu.

Direktor kompanije "China Sinofarm International Corporation" Li Chan izrazio je zadovoljstvo zbog projekta izgradnje nove bolnice u Doboju.

"Mi smo najveća kineska kompanija koja se bavi medicinskom i zdravstvenom opremom. Bavimo se i međunarodnim farmaceutskim poslovanjem", rekao je on.

Projekat izgradnje po principu "ključ u ruke" predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade RS u zdravstvenom sistemu, s ciljem izgradnje moderne, savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga po najvišim standardima, građanima Doboja i susjednih opština.

Radovi na izgradnji nove bolnice trajat će 36 mjeseci.