{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porsche BH Sarajevo finansijski podržao nabavku vozila za rad SUMERO centra

11.10.2018. u 14:17
14
3
Porsche BH Sarajevo finansijski podržao nabavku vozila za rad SUMERO centra
14
Senad Olovčić, direktor Porsche BH, i Haris Haverić, direktor SUMERO centra za podršku osobama s invaliditetom u zajednici, upriličili su susret povodom uspostavljene saradnje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kao društveno odgovorna kompanija, Porsche BH Sarajevo finansijski je podržao nabavku vozila za rad SUMERO centra što će umnogome olakšati budući rad na terenu u okviru razvoja servisa podrške za osobe s invaliditetom u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Haverić je naglasio da ova saradnja može poslužiti kao primjer i drugim kompanijama kako se na konkretan način mogu pridružiti afirmativnim procesima za osobe s invaliditetom i kako mogu podržati organizacije civilnog društva koje su nosioci tih procesa.

“Kao najvećoj organizaciji koja se bavi pravima osoba s intelektualnim teškoćama i koja svoje aktivnosti radi na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, ova podrška će omogućiti da izazove na terenu rješavamo kvalitetnije i predanije“, istakao je Haverić te u ime Saveza SUMERO uručio zahvalnicu Porsche BH na podršci.

Olovčić, iskoristio je za razgovor sa članovima programa "Stanovanje u zajednici uz podršku".

"Porsche BH kontinuirano podržava marginalizirane skupine kao što su djeca bez roditeljskog staranja, osobe s invaliditetom i druge kategorije u statusu potrebe. Želimo da primjer naše kompanije prate i druge firme, ali i državne institucije kako bismo izgradili društvo jednakih mogućnosti", naveo je Olovčić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: