{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljoprivrednici opet obmanuti

F
22.1.2009. u 16:43
0
0
Poljoprivrednici opet obmanuti
0
Poljoprivrednici opet obmanuti
Udruženje poljoprivrednika u BiH (UPBiH) smatra da su poljoprivrednici opet obmanuti te da to pokazuje Prijedlog programa novčanih potsticaja za poljoprivredu za 2009. , koji je sačinilo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u kojem je za sektor poljoprivrede predviđeno svega 34 miliona KM ili oko 2,3 posto od federalnog budžeta.
Kako se navodi u današnjem saopćenju UPBiH, to je za dva miliona manje u odnosu na 2007. godinu i tri puta manje od iznosa predviđenog Strategijom razvoja poljoprivrede.

- Federalna vlada ostala je poljoprivrednicima dužna za 2008. iznos od 16 miliona KM. Kad se tome doda i odnos Razvojne banke FBiH prema poljoprivredi u koju je ta razvojna ustanova plasirala u prošloj godini svega dva miliona KM, onda je lako zaključiti da su poljoprivrednici još jednom obmanuti kao što je obmanuto i naše stanovništvo u očekivanjima da će početi jesti domaću hranu, kaže se u saopćenju UPBiH.

Udruženje također upozorava javnost da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva prevarilo i proizvođače mlijeka tako što je u zadnjih pola godine obećavalo predstavnicima poljoprivrednika da će stvoriti bolji ekonomski ambijent za mljekarski sektor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: