Privreda
19

Pokrenut IT talent centar za bh. omladinu

Klix.ba
Prošle subote je u Sarajevu održan prvi event Vienna Digital Academyja sa ciljem osposobljavanja i educiranja bh. studenata i mladih profesionalaca za uspješnu karijeru u IT sektoru.

Ovim događajem, kojem je prisustvovalo 45 izabranih učesnika, pokrenut je prvi talent centar te vrste na našim prostorima.

Prisutnima se obratio ing. Sead Ahmetović, direktor austrijske organizacije Vienna Digital, te ih je upoznao sa mogućnostima zapošljavanja bh. omladine za evropske IT kompanije i agencije.

Prvi rezultati talent centra već su postignuti potpisivanjem ugovora nekoliko izabranih učesnika sa evropskim IT kompanijama o zajedničkoj saradnji i zapošljavanju, a organizatori napominju da se sljedeći događaji već nalaze u fazi planiranja.

Vienna Digital je inovativna IT kompanija sa sjedištem u Beču, koja je specijalizovana na izradu i provedbu digitalnih strategija. Ova organizacija internacionalno djeluje u oblastima izvedbe digitalnih rješenja, pronalaženja i zapošljavanja mladih talenata, te organiziranja edukacijskih treninga i manifestacija u IT i marketing sektoru.