{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podsticaji poljoprivrednicima umanjeni za 50 posto

F
FENA
17.12.2008. u 11:46
0
0
Podsticaji poljoprivrednicima umanjeni za 50 posto
0
Podsticaji poljoprivrednicima umanjeni za 50 posto
Preostali dio podsticajnih sredstava za mjere podrške proizvodnji i dohotku, koje su predviđene pravilnikom o podsticajima, neće moći da bude isplaćen u punom iznosu zbog ograničenih novčanih sredstava, većeg broja primljenih zahtjeva i planom nepredviđenih, dodatnih izdvajanja.
Ovo je zaključeno na sastanku predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a s predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača, Udruženja uzgajivača svinja, Udruženja uzgajivača ovaca i koza, Udruženja proizvođača mlijeka i Poslovnog udruženja "Zajednica živinara RS-a“.

Radi prevazilaženja nastalog problema s udruženjima je postignut dogovor da se isplata novčanih sredstava za preostale zahtjeve za podsticaje, koji se odnose na mjere podrške proizvodnji i dohotku, a koji ispunjavaju uvjete predviđene pravilnikom o podsticajima, izvrši s umanjenjem od 50 posto.

Smanjenjem neće biti obuhvaćeni zahtjevi za kapitalna ulaganja i ruralni razvoj.

Regres za jesenju sjetvu, u visini od 250 KM po hektaru bit će isplaćen iz planiranih novčanih sredstava za 2009. godinu, nakon detaljno izvršenih provjera zasijanih površina, u čemu će, osim ministarstva, biti angažovana udruženja poljoprivrednih proizvođača i poljoprivredna inspekcija, saopćeno je danas iz resornog ministarstva RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: