{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška Udruženja Kupujmo i koristimo domaće radnicima Dite

Klix.ba
11.6.2015. u 16:37
136
46
Podrška Udruženja Kupujmo i koristimo domaće radnicima Dite
136
Podrška Udruženja Kupujmo i koristimo domaće radnicima Dite
Udruženje Kupujmo i koristimo domaće odlučilo je pružiti podršku hrabroj odluci radnika fabrike za proizvodnju deterdženata Dita, te konkretnim akcijama i savjetima pomoći im da spase svoju fabriku.
"Sretni smo što se Dita nije predala i sve svoje resurse stavit ćemo na raspolaganje njenim radnicima", poručio je Admir Kapo, predsjednik Udruženja Kupujmo i koristimo domaće. "Domaći proizvođači itekako su svjesni problema sa kojima se susreću svi naši, a posebno veliki privredni subjekti. Zato u okviru Udruženja razmatramo konkretne mjere podrške Diti kako bi iz ove, krizne situacije izašla kao pobjednik. Priča o Diti je priča o bosanskohercegovačkom proizvođaču".

I kompanije, članice udruženja dijele isto mišljenje. Muamer Aleta, vlasnik domaćeg trgovačkog lanca Amko komerc, koji upošljava više od 1.500 ljudi, također je izrazio podršku.

"Domaće kompanije ovih dana su se udružile u zajedničkoj promociji, svjesne koliko je teško nama, domaćim suprotstaviti se velikim, globalnim igračima. Sve naše firme su uz Ditu, a Amko komerc već niz godina radi na podršci i promociji domaćih brendova. Siguran sam da neće izostati podrška i drugih domaćih trgovačkih lanaca", kazao je Aleta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: