{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početna cijena zgrade Hidrogradnje 19,5 miliona KM

F
5.9.2013. u 11:18
0
4
Početna cijena zgrade Hidrogradnje 19,5 miliona KM
0
Početna cijena zgrade Hidrogradnje 19,5 miliona KM
Aukcija za prodaju zgrade Direkcije Hidrogradnje d.d. Sarajevo, s pripadajućim zemljištem, bit će održana danas.
Spomenuti objekt se sastoji od podruma, prizemlja i šest spratova, čija namjena su poslovni prostori sa svim pratećim sadržajima, a početna cijena je 19,5 miliona KM.

Javni poziv za aukciju ranije je objavila Agencija za privatizaciju u FBiH (APF).Kako je navedeno u javnom pozivu, prodavac (Hidrogradnja d.d. Sarajevo, putem Agencije za privatizaciju u FBiH) se obavezuje da će sredstva ostvarena prodajom poslovne zgrade, s pripadajućim zemljištem, biti korištena namjenski za uplatu doprinosa za PIO uposlenika Hidrogradnje u skladu sa Sporazumom s Poreznom upravom FBiH, a ostatak sredstava za sanaciju Hidrogradnje.

Na zgradu je upisana hipoteka u korist Union banke za osiguranje potraživanja po osnovu ugovora o okvirnom kreditu u iznosu od sedam miliona KM na rok od pet godina, a navedena banka je saglasna s prodajom zgrade.

Odluku o prodaji zgrade na prijedlog Uprave donio je Nadzorni odbor Hidrogradnje, a odluka je stupila na snagu nakon što je pribavljena saglasnost Vlade Federacije BiH, kao vlasnika 67 posto kapitala u Hidrogradnji d.d.

Također, kako saznaje Fena, Nadzorni odbor Hidrogradnje danas bi trebao donijeti odluku o promjeni sjedišta firme. Novo sjedište kompanije bit će u poslovnim prostorima koje Hidrogradnja ima u sarajevskom naselju Briješće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: