{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početak velikog uspjeha Unis Pretisa

30.12.2013. u 16:32
63
22
Početak velikog uspjeha Unis Pretisa
63
I pored svih teškoća koje ih prate u zadnjih 12 mjeseci, pored niza štrajkova koji uzdrmavaju ovo privredno društvo, započeti projekat rekonstrukcije i modernizacije pogona za termičku obradu metala Unis Pretisa se privodi kraju.
Naime, 29. i 30. decembra izvršene su probe u jamskim pećima za postupke cementacije i kalenja u zaštitnoj atmosferi. Po riječima prof. dr. Jusufa Durakovića, dobijeni parametri su odlični, te treba nastaviti sa probama i na postupcima nitriranja, karbonitriranja i nitrokarboriranja. Slijedi nastavak aktivnosti za puštanje u rad i vakuum postrojenja za termičku obradu metala, čime bi se planirani program pogona za termičku obradu metala kompletirao.

Ovim je stvorena mogućnost da se kreditna sredstva, koja su angažovana za rekonstrukciju i modernizaciju ovog pogona, kvalitetno servisiraju kroz maksimalnu uposlenost ovog pogona.

Napominjemo da se radi o najkompletnijem i najkvalitetnijem pogonu za termičku obradu metala u regionu.
Od naših sadašnjih i budućih komitenata dobijamo kako veliki broj upita i zahtjeva za ponude, tako i direktne narudžbe.

Ovaj projekat je doveden do kraja uz veliko zalaganje uposlenika Društva, a najveći doprinos dali su Ekrem Halač, Mufid Zukić, Halid Piknjač i Arnel Mandžuka.

Po izjavi menadžmenta ovoga Društva, pokretanjem proizvodnje u ovom pogonu se stvraju mogućnosti da firma Unis Pretis d.o.o. posluje pozitivno te krene i u razvoj sa nekim drugim projektima.

Rukovodilac ovog pogona Ekrem Hala ne krije oduševljenje i zadovoljstvo postignutim rezultatima. Optimista je da će ovaj pogon vrlo brzo krenuti sa radom u punom kapacitetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: