|

Počeo Sajam namještaja u Kelnu, sedam kompanija na štandu BiH

Počeo Sajam namještaja u Kelnu, sedam kompanija na štandu BiH
211
F
FENA
16.1.2017. u 10:34
20
komentara
211

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) organizirala je sedmi put nastup bh. kompanija na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM Cologne, koji je počeo danas u Kelnu (Njemačka) i traje do 22. januara ove godine.
"Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na sajmu IMM Cologne 2017, koji je površine 210 m2, svoje izvozne kolekcije namještaja predstavlja sedam bh. firmi, i to: Boksit a.d. Milići, Bosnian Beech Board d.o.o. Visoko, FEF Export-Import d.o.o. Sarajevo, H.M.M. d.o.o. Gradačac, Lignacon d.o.o. Teslić, Namještaj/Solidwood d.d. Gradačac i Woodteam d.o.o. Ilijaš", kazali su Feni iz VTK BiH.

Na štandu Bosne i Hercegovine izložen je, između ostalog, tapacirani namještaj, masivni hrastov namještaj, trpezarije, spavaće sobe, klub stolovi, komode, regali za dnevnu sobu, uredske stolice i fotelje te tapacirane stolice, barske stolice i fotelje.

Nastup Bosne i Hercegovine na IMM Cologne 2017 finansijski je podržala VTK BiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Tokom šest godina izlaganja u Kelnu, VTK BiH je u okviru grupnog štanda podržala 46 nastupa firmi iz cijele BiH, a uzevši u obzir sudjelovanje pojedinih firmi na više sajmova, podržala je ukupno 29 različitih kompanija koje ukupno zapošljavaju više od 6.700 radnika.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...