Belmax Centar
1

Promo / Po drugi put otvoren sajam kineskih proizvođača u Beogradu

Internacionalni sajam 2018 Zhejiang Export Fair danas je po drugi put otvorio vrata srbijanskom i regionalnom tržištu, okupivši više od 40 proizvođača i fabrika najrazvijenije kineske provincije Zhejiang u Belmax Centru u Beogradu.

"Danas osjećam čast i sreću. Počastvovan sam što ste mi pružili priliku da budem na ovom Sajmu. Sretan sam jer se moje višedecenijsko zalaganje da Srbija sarađuje s Narodnom Republikom Kinom sve bolje ostvaruje. Ovaj sajam je prilika za Srbiju da još bolje upozna proizvođače iz Zhejianga, jer ta provincija ima krilaticu da proizvodi sve što je potrebno", izjavio je gospodin Tomislav Nikolić, predsjednik Nacionalnog savjeta za koordinaciju saradnje s Ruskom Federacijom i NR Kinom.

Ovaj jedinstveni događaj prvi put je dobio priliku u 2017. godini da svoj potencijal predstavi zemljama Balkana i to upravo u Beogradu, a nakon što je događaj uspješno protekao organizatori su odlučili da Srbiju uvrste u kalendar svojih sajmova i ponove događaj i ove godine. Pored Srbije, ovaj sajam se održava i u Japanu, Rusiji, Turskoj, Češkoj, Saudijskoj Arabiji, Panami, Vijetnamu, Iranu i Maleziji.

"Cilj Sajma je da na jednom mjestu okupi reprezentativne proizvođače i trgovce, koji će kvalitetom svojih proizvoda i uslugom, a posebno njihovom povoljnom cijenom, privući veliki broj kupaca. Preduzeća iz Srbije dobit će jedinstvenu priliku da uspostave međunarodnu saradnju s uspješnim kineskim proizvođačima i tako unaprijede svoje poslovanje", izjavio je Reagon Zhou, osnivač Belmax Centra.

U protekloj godini izvozna vrijednost ove provincije b ila je skoro 300 milijardi dolara, dok je uvozna vrijednost iznosila više od 90 milijardi dolara, što najbolje dokazuje ogroman potencijal ove oblasti.

Podršku realizaciji ovog projekta dali su i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Ambasada NR Kine u Beogradu, što je najveći pokazatelj važnosti ovog događaja po ekonomiju i saradnju Kine i zemalja Balkana.

Sajam će za posjetioce biti otvoren od 24. do 26. maja u periodu od 10:00 do 17:00 sati.

Belmax Centar se nalazi na adresi Autoput 20, u Zemunu, na raskrsnici autoputeva E70 i E75.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce. Za više informacija posjetite www.belmaxcenter.com