U vrijeme pandemije
530

Plastoflex iz Gračanice pokrenuo proizvodnju zaštitnih vizira za zdravstvene radnike

R. D.
U momentu koji je zadesio sve nas, Plastoflex d.o.o Gračanica, kao društveno odgovorna kompanija željela je dati svoj maksimalni doprinos u pogledu zaštite, prvenstveno naših zdravstvenih radnika, a onda i svih ostalih koji su u lancu održavanja stabilnog i normalnog kontinuiteta životnih aktivnosti.

"Prije nekoliko dana studenti sa Mašinskog fakulteta Tuzla u saradnji sa UKC Tuzla su samoincijativno počeli da printaju zaštitne maske odnosno vizire na 3D printerima. U želji da ubrzamo proces, priključili smo se incijativi i sa našim zaposlenicima uspjeli smo razviti alat (kalup) za samo 30 sati te započeti serijsku proizvodnju sa našim slobodnim kapacitetima", kažu iz Plastoflexa.

Trenutni dnevni kapacitet proizvodnje je oko 2.000 komada, što je sasvim dovoljno da pokrije sve trenutne potrebe. Industrijska proizvodnja nije namjenjena komercijalnoj prodaji.

Nismo profesionalci za proizvodnju zaštitne opreme i medicinskih pomagala ali u ovom slučaju nužda mijenja pravila.

Nadamo se da će trenutna situacija brzo proći i da se što prije možemo vratiti u razvoj i proizvodnju onoga u čemu smo najbolji a to je proizvodnja plastičnih proizvoda za široku potrošnju brenda FORA - simple life.