{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PKFBiH: Do kraja godine niz promocija potencijala bh. privrede putem sajmova

F
18.9.2015. u 11:11
4
2
PKFBiH: Do kraja godine niz promocija potencijala bh. privrede putem sajmova
4
PKFBiH: Do kraja godine niz promocija potencijala bh. privrede putem sajmova
Foto: Arhiv
Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) do kraja godine planira niz aktivnosti na promociji potencijala bh. privrede koje će se realizirati putem sajmova i organiziranih posjeta privrednih delegacija radi povezivanja firmi kako iz BiH, tako i iz inostranstva.
"Aktivno ćemo učestvovati na predstojećem 22. generalnom bh. sajmu ZEPS 2015 koji će u Zenici od 6. do 10. oktobra okupiti veliki broj izlagača i posjetilaca. U okviru izložbenog prostora Komore nekoliko kompanija će predstaviti svoje proizvode i usluge. Jedna od prezentacija bit će posvećena potencijalima metalske industrije u BiH i mogućnostima za investiranje, a članovi Udruženja halal industrije Komore će predstaviti svoje proizvode, kao i prednosti proizvoda proizvedenih u skladu s halal standardom", kazao je direktor Sektora za industriju i usluge PKFBiH Almin Mališević za Fenu.

Članovi Udruženja za IKT ove komore učestvovat će na Fact Finding Misiji koji organizuje Trgovinski odjel austrijske ambasade u Sarajevu. Također, u Vitezu će u organizaciji Trgovinskog odjela austrijske ambasade biti održan Austria showcase o temi "Mašinogradnja i obrada metala“ na kojem će Udruženje metalske i elektroindustrije PKFBiH predstaviti potencijale u oblasti metala u Federaciji BiH.

U Beču će sredinom novembra biti održana konferencija "International machinery and plant engineering forum 2015“ i B2B razgovori predstavnika poslovnih subjekata iz Austrije, Azerbejdžana, BiH, Češke Republike, Njemačke, Indije, Irana, Kazahstana, Poljske, Rumunije, Turske i SAD-a. Privredna komora FBiH će u saradnji s austrijskom ambasadom u Sarajevu okupiti zainteresirane privrednike i organizovano otputovati u Beč da bi pokušali uspostaviti nove poslovne veze i našim privrednicima omogućiti izlazak na nova tržišta.

"Do konca godine planiramo ugostiti delegaciju Privredne komore Ankare, te uputiti pozive privrednicima za posjete sajmovima u Izmiru, Istanbulu i Omanu", dodao je Mališević.

Podsjetio je da je Komora krajem februara na sajmu Viroexpo 2015 u Virovitici na svom izložbenom prostoru predstavila proizvode i reklamni materijal nekoliko kompanija iz Federacije BiH.

Na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru sredinom aprila izložbeni prostor ove komore ustupljen je privrednim subjektima da bi se predstavili i pokušali doći do novih poslovnih partnera.

U okviru Međunarodnog sajma energetike u Tuzli Energa 2015 ova komora je organizirala panel pod nazivom "Aktuelna pitanja razvoja sektora energetike BiH“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: