{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peršić: Želimo da pošaljemo poruku da je BiH mjesto gdje se može ulagati

F
17.4.2013. u 16:37
20
5
Peršić: Želimo da pošaljemo poruku da je BiH mjesto gdje se može ulagati
20
Peršić: Želimo da pošaljemo poruku da je BiH mjesto gdje se može ulagati
Vedran Peršić
U Londonu će sutra biti održan Investicioni forum BiH - Velika Britanija na kome se očekuje više od dvije stotine učesnika.
Investicioni forum organizuje Ministarstvo vanjskih poslova BiH u saradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Velike Britanije. Forum je osmišljen kao platforma za umrežavanje i razgovore da bi se potencijalni investitori iz Velike Britanije upoznali o potencijalima BiH u oblastima turizma, poljoprivrede, energije i razvoja infrastrukture.

Jedan od partnera Investicionog foruma je Sberbank i predviđeno je da se, među ostalima, učesnicima obrati predsjednik Uprave Sberbank Europe Mark Arnold koji će pozvati investitore da ulažu u Bosni i Hercegovini.

"Izdvojit će neke od prednosti BiH kao što je obrazovana radna snaga, te fokusirati njene prednosti kada je riječ o potencijalima za ulaganje u turizam, energiju, poljoprivredu i infrastrukturu", izjavio je za Fenu Vedran Peršić, vođa marketinga i komunikacija Sberbank BH.

Po njegovim riječima, Sberbank, koja je prisutna u BiH nakon akvizicije Volksbank International, posvećena je razvoju BiH i partneri su ove investicione konferencije da bi pomogli naporima bh. vlasti da se privuku prijeko potrebne investicije u BiH.

"Forum će okupiti više od 200 učesnika, među kojima neke od najeminetnijih ljudi iz privatnog i javnog života BiH, predstavnike ministarstava, Centralne banke BiH, Agencije za promociju stranih investicija, Elektroprivrede BiH i još nekih privrednih subjekata", kazao je Peršić.

"Iz pozicije Sberbanke također želimo da pošaljemo jaku poruku da BiH jeste mjesto gdje se može ulagati", istakao je Peršić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: