Maloprodajni lanac
393

Pepco će 14. septembra otvoriti prve prodavnice u Sarajevu, evo gdje se nalaze

N. V.
Maloprodajni lanac raznovrsnih proizvoda Pepco je krajem godine otkrio planove za početak poslovanja u Bosni i Hercegovini, a danas otkrivaju i da prve njihove prodavnice kod nas počinju s radom 14. septembra.

Zvanično otvorenje se 14. septembra očekuje u Sarajevu na dvije lokacije - TC Intershop, na adresi Kolodvorska 12 i trgovački centar West Gate.

Poznati maloprodajni lanac već ima 3.300 prodavnica u 18 zemalja Evrope, a porodicama nudi širok spektar raznovrsnih proizvoda, uključujući odjeću za djecu i odrasle, modne dodatke, igračke, dekoracije, tekstil i predmete za domaćinstvo.

Cilj Pepca je, kako ističu, pružiti savršen spoj kvaliteta, cijena i pogodnosti.

"Naša ponuda je osmišljena tako da našim kupcima pružimo najbolje moguće opcije za kupovinu i najlakši pristup svim proizvodima koje žele i svakodnevno trebaju, da bismo odjenuli cijele porodice te ukrasili i opremili njihove domove. Veliko interesovanje vlada na svim tržištima na kojima smo prisutni - poput Hrvatske i Slovenije, gdje naše prodavnice postoje od 2017. godine ili Srbije gdje smo od 2020. godine otvorili više od stotinu prodavnica. Jednako pozitivan prijem očekujemo i na bh. tržištu", izjavio je Aleksandr Cikaidze, direktor maloprodaje Pepca.

Oni ističu da su niske cijene ključna snaga Pepco prodavnica te da pružaju profesionalnu i prijateljsku uslugu. Kupci u Pepcu mogu pronaći proizvode kao što je naprimjer bodi od organskog pamuka za bebe za 10 KM, mirisnu sojinu svijeću za 10 KM ili recimo proizvode Natural Green kolekcije već od 12 KM.

"Veoma smo uzbuđeni što ovog mjeseca otvaramo prve Pepco prodavnice u Sarajevu i jedna čekamo da dovedemo Pepco u Bosnu i Hercegovinu. S obećanjem kvaliteta, najboljih cijena na tržištu i visoko ocijenjenom korisničkom uslugom, uvjereni smo da će naša ponuda ispuniti očekivanja i potrebe kupaca", rekao je Tomislav Bekavac, regionalni direktor Pepca.

Tokom prve godine prisustva u Bosni i Hercegovini, kompanija planira zaposliti 120 radnika i nudi promocije i mogućnosti rasta. Ističu da čak 92 posto menadžera prodavnica se regrutuje interno.