Pčelari iz Hrvatske gosti 17. Bee Festa u Sarajevu

Pčelari iz Hrvatske gosti 17. Bee Festa u Sarajevu
7
F
FENA
2.9.2019. u 08:07
5
komentara
7

dijeljenja
Pčelari iz Hrvatske gosti 17. Bee Festa u Sarajevu Foto: N. G./Klix.ba
Ovogodišnji 17. Sajam pčelarstva i pčelarske opreme, popularni Bee Fest, bit će održan od 9. do 12. septembra u Sarajevu, a ovaj put festivalski gosti bit će pčelari iz Republike Hrvatske.
Riječ je najstarijem i najvećem sajmu pčelarstva i pčelarske opreme koji će ove godine biti održan na Trgu ispred BBI centra, dok će tradicionalna edukacija i druženje pčelara, uz razmjenu iskustava biti održana 14. septembra u Trnovu.

Festival je pokrenuo mnoge aktivnosti koje imaju za cilj afirmaciju pčelara i pčelarstva u BiH i posebno razvoj tehnologija u pčelarstvu. Namjera je kontinuirana edukacija građana o pozitivnim efektima konzumacije meda i drugih pčelinjih proizvoda kod svih starosnih kategorija, a posebno djece.

Pokrenuto je i takmičenje u dječijem stvaralaštvu pod nazivom "Med je cool" u kojem učestvuje više od 1.000 mališana koji šalju svoje likovne i literarne radove.

Posjetitelji će moći svakodnevno direktno razgovarati sa najboljim pčelarima BiH o koristima meda, propolisa, matične mliječi, polena i preparata na bazi pčelinjih proizvoda. U okviru sajma bit će predstavljena i oprema za pčelarstvo, kao i preparati i kozmetika na bazi ljekobilja i pčelinjih proizvoda.

Časopis "BH pčelar" dodijelit će priznanja BH Pčelar 2019. za najvrednije pčelare u ovoj godini, najavljeno je iz Press službe Festivala.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...