Novo za mališane
71

Promo / Otvorena prva JumpingClay interaktivna prodavnica i radionica u Bosni i Hercegovini

Svjetski brend JumpingClay, koji postoji oko 20 godina i u preko 40 zemalja u svijetu, napokon je stigao i u Bosnu i Hercegovinu. Prva interaktivna JumpingClay prodavnica i radionica otvorena je 09.12. u Sarajevu u Alta Shopping Centru.

Riječ je o najmekšoj i najlakšoj vrsti gline na svijetu koja ne ostavlja mrlje pa je savršena za modeliranje što djecu jednostavno ostavlja bez daha. JumpingClay potiče maštu, djeca razvijaju inteligenciju, svijest o prostoru, kreativnost, motoričke vještine, smisao za boje, individualnost i drugačiji način razmišljanja.

Djeluje opuštajuće, umirujuće i stvara osjećaj ugode, te je zbog toga vole i odrasli. Nevjerojatno je lagana i može odskakati u svom mekanom i čvrstom obliku, jako je elastična otkuda i dolazi njeno ime, ne mrvi se, ne lijepi za ruke, čista je, mekana i lako se oblikuje te ne ostavlja nered. Ova šarena i inspirativna glina prošla je najvažnije međunarodne testove kvalitete i sigurnosti, i testirana je kao hrana upravo zbog toga što je namijenjena djeci. Skoro 20 zemalja potvrdilo je JumpingClay glinu kao najbolji ekološko prihvatljiv proizvod.

"JumpingClay nema ograničenja kada je kreativnost u pitanju, namijenjena je svim dobnim skupinama, tako da svako uz malo mašte može oblikovati svoj mali šareni svijet te se istovremeno i beskrajno dobro zabaviti"“ – rekla je Minela Bašić, direktorica JumpingClay Bosna i Hercegovina.

Osim kupovine ove posebne gline, od sada možete djecu dovesti na interaktivnu radionicu modeliranja gdje se uz stručno osoblje djeca zabavljaju, druže ali i uče, a svoje modele mogu ponijeti sa sobom. Ova glina je dokaz da igra zaista može biti edukativna, a učenje zabavno. Uskoro će se u ovom šarenom svijetu gline moći organizovati i proslave rođendana za najmlađe.

Posjetite JumpingClay u Alta Shopping Centru i zaplovite u šareni svijet mašte! Sve informacije o JumpingClay možete pronaći na www.jumpingclay.ba i facebook stranici JumpingClay BiH.