|

Otvoren sajam OPEN-s Zenica 2013.

Otvoren sajam OPEN-s Zenica 2013.
9
F
FENA
6.12.2013. u 14:19
3
komentara
9

dijeljenja
Otvoren sajam OPEN-s Zenica 2013.
Na Trgu Alija Izetbegović u Zenici danas je svečano otvoren 3. sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno-stvaralaštva OPEN-s Zenica 2013.
Cilj ove sajamske manifestacije, na kojoj učestvuje oko 200 izlagača iz BiH, jeste promocija organskih proizvođača i njihovo povezivanje te promocija organske, zdrave proizvodnje.

Direkcija Sajma OPEN-s, a koji traje do 8. decembra, odlučila je da sajam treba imati i i humanitarni aspekt te će, stoga, danas donirati jednu tonu poljoprivrednih proizvoda za Narodnu kuhinju Zenica i Domu za stare osobe Zenica.

Uz bogat kulturno-umjetnički program, za danas je predviđen naučni skup-okrugli sto "Organska proizvodnja je naša prednost", koji se održava u sali Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Učesnici na naučnom skupu će biti eminentni stručnjaci iz oblasti organske, poljoprivredne proizvodnje i veterinarstva iz cijele BiH.

Sajam OPEN-s je manifestacija koja je za veoma kratko vrijeme izazvala pažnju javnosti i dobila podršku od velikog broja poljoprivrednika i građana općine Zenica. Tokom održavanja sajma u protekle dvije godine u Zenici, sajam je posjetilo nekoliko hiljada posjetilaca iz cijele BiH i regije.

Kako ističu iz Direkcije sajma, najveće zasluge za razvoj sajma OPEN-s ima Muharem Šeper, poznati organski poljoprivredni proizvođač iz Zenice, koji je zajedno sa svojim saradnicima pokrenuo ovaj veliki projekt.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...