{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren pogon ZZ Krajina, značajan za Lijevče polje i Potkozarje

S
6.10.2014. u 20:44
12
1
Otvoren pogon ZZ Krajina, značajan za Lijevče polje i Potkozarje
12
Otvoren pogon ZZ Krajina, značajan za Lijevče polje i Potkozarje
Foto: SRNA
Pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Kovačević, načelnik opštine Bosanska Gradiška Zoran Latinović i direktor Zemljoradničke zadruge "Krajina" Goran Matijević svečano su otvorili zadružni pogon za sortiranje i pakovanje voća i povrća.
Riječ je o pogonu površine 1.200 metara kvadratnih i rashladnih kapaciteta od 400 tona, izgrađenom u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli. U pogonu će biti zaposleno pet novih radnika i indirektno na desetine kooperanata.

"Ovo otvaranje predstavlja rehabilitaciju zadružnog sektora. Mi u Vladi Republike Srpske nastojimo da zadružni sektor vratimo na prijeratni nivo, dajući mu maksimalnu podršku", izjavio je Kovačević.

Načelnik opštine Bosanska Gradiška Zoran Latinović ocijenio je da novi pogon ZZ "Krajina" ima višestruki značaj za Lijevče polje i Potkozarje.

"Naši proizvođači će imati manje briga, jer će imati gdje da plasiraju svoje proizvode. Podržavamo ovakve projekte, jer omogućavaju nova radna mjesta", naveo je Latinović.

Direktor ZZ "Krajina" Goran Matijević izjavio je da je nabavljena nova oprema za sortiranje i pakovanje voća i povrća, te da je obezbijeđeno i tržište.

"Osim domaće veleprodaje i trgovačkih lanaca, naše proizvode ćemo izvoziti u zemlje regiona i EU. Posjedujemo najnoviju tehnologiju i potrebne standarde", kaže Matijević.

Otvaranju novog pogona prisustvovali su i brojni kooperanti, predstavnici Zadružnog saveza RS, Privredne komore RS, te saradnici iz Slovenije i drugih zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: