{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Appleov centar za edukaciju u Banjoj Luci

S
24.4.2013. u 14:22
0
3
Otvoren Appleov centar za edukaciju u Banjoj Luci
0
Otvoren Appleov centar za edukaciju u Banjoj Luci
U banjalučkoj Visokoj školi "Banja Luka koledž" danas je otvoren regionalni centar za edukaciju učenika, studenata i profesora za korištenje novih tehnologija, posebno na proizvodima kompanije Apple.
U regionalnom centru, koji je otvoren u saradnji predstavništva svjetske kompanije Apple iz Beograda i "Banja Luka koledža", treninzi će biti besplatni, a moći će da ih pohađaju svi učenici srednjih škola, studenti, ali i ostali zainteresovani.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, koji je prisustvovao prezentaciji i otvaranju regionalnog centra za edukaciju, istakao je da je dolazak bilo kojeg segmenta tehnologija na naše prostore dobar.

On je istakao da je danas elementarna pismenost biti informaciono obrazovan, što podrazumijeva da se u svakom obliku obrazovanja koriste tehnologije.

Radojičić je naveo da Banja Luka postaje IT centar edukativnog Apple centra za BiH, što je dobra vijest.

"Apple je respektabilna firma. Ne treba smetnuti s uma, mi smo jako mala tačka za ovako velike kompanije, ne samo BiH već čitava jugoistočna Evropa", rekao je Radojičić i dodao da se mora pozdraviti svaki interes velikih brendova za ovaj region.

Asistent na "Banja Luka koledžu" i vođa Apple centra za edukaciju Nikola Novaković rekao je da je ovo prvi edukativni centar ovakve vrste na našim prostorima, te istakao da je njegov cilj obrazovanje učenika, studenata i profesora za korištenje novih tehnologija, naročito Apple tehnologija.

On je rekao da će ubuduće i svaki profesor "Banja Luka koledža" moći da ponudi svojim studentima nešto što potpuno prati njihov mobilni životni stil, od toga kako da koriste savremene digitalne uređaje i alate koji omogućavaju kreiranje multimedijalnih sadržaja, interaktivno emitovanje preko interneta, pa na kraju i korištenje putem mobilnih uređaja.

Prema njegovim riječima, prvi kursevi počinju do kraja aprila, a najkreativniji završni radovi polaznika kurseva bit će nagrađivani.

Novaković je naglasio da su kursevi potpuno besplatni, ali da je zbog velikog interesovanja neophodna unaprijed registracija zainteresovanih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: