Privreda
239

Otvaranje sredinom marta: Ovako izgleda unutrašnjost Sarajevo City Centra

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Završni radovi na shopping dijelu Sarajevo City Centra su u punom zamahu kako bi sve bilo spremno za sredinu marta kada će objekt u centru Sarajeva prvi put otvoriti vrata građanima Sarajeva.

Shopping Mall se prostire na površini od gotovo 49.500 metara kvadratnih sa oko 100 prodajnih prostora. Oko 75 trgovina ponudit će najpoznatije svjetske modne, sportske te tehnološke brendove, a među njima su Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius i mnogi drugi.

Za odmor i uživanje u hrani napravljen je gastro kutak sa više od 15 restorana, barova, kafića i slastičarni koji će pružiti raznoliku ponudu hrane.

Zabavni centar sastoji se od kuglane i igraonice, smještenih na trećem i četvrtom spratu na oko 4.000 kvadratnih metara, predstavljat će jednu od najznačajnijih atrakcija SCC-a. Zabavni centar je namijenjen i djeci i odraslima i očekuje se da će biti jedna od najposjećenijih lokacija u Sarajevo City Centru.

Uredi SCC-a na pet spratova zauzimaju više od 7.800 metara kvadratnih. Savremenim uredskim prostorima raznih veličina i namjena pristup je omogućen kroz tri ulaza, sa sjeverne i južne strane transferzalne pješačke rute ili preko glavne promenade. Glavni ulaz u administrativni dio Centra vodi sa glavnog trga. Ovaj segment direktno je okrenut zgradama Parlamentarne skupštine i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koje se nalaze u neposrednoj blizini.

SCC će kasnije ponuditi i velike kongresne prostorije opremljene najsavremenijom tehnologijom, brzim pristupom internetu i osobljem spremnim da odgovore na svaki vaš zahtjev, bez obzira na broj učesnika eventa.

Hotel visoke kategorije će imati 224 sobe i 13.900 metara kvadratnih ukupno izgrađene površine. Hotel će posjedovati i predsjedničke apartmane, sa eksluzivnim dizajnom u skladu sa najboljim svjetskim hotelima.

Od faze planiranja projekta do danas, više od 100 kompanija je bilo angažovano na projektu.

Ukupni iznos investicije Al Shiddi Group u BiH do sada iznosi oko 130 miliona eura. Osim toga, ulaganja zakupaca u njihove prostore iznose do 30 miliona eura. Zajedno sa uredskim dijelom i hotelom, ukupna ulaganja će dosegnuti 150 miliona eura.

Samo Shopping Centar će direktno upošljavati više od 1.000 ljudi. Nakon završavanja svih faza hotela i uredskog tornja, ukupan broj zaposlenih u kompleksu će porasti do 1.500.