{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvara se prvi HUB u BiH: IT kompanije na jednoj lokaciji

26.12.2013. u 13:24
59
12
Otvara se prvi HUB u BiH: IT kompanije na jednoj lokaciji
59
Sarajevo će uskoro dobiti svoj prvi informatičko-programerski HUB, pod nazivom HUB 387.


Ovaj, u svijetu sve popularniji koncept poslovanja, podrazumijeva okupljanje većeg broja informaciono-tehnoloških (IT) kompanija na jednoj lokaciji.

Osnovne prednosti poslovanja u HUB-u su mogućnosti za intenzivnu saradnju, bržu razmjenu znanja kao i zajedničko djelovanje malih i srednjih IT preduzeća kako bi se, kroz uvezanost i jačanje konkurentnosti, pristupilo novim i većim tržištima i stvaranju novih radnih mjesta. Kreiranjem HUB387 želimo smanjiti odliv naših IT stručnjaka u druge zemlje, a samim time doprinijeti razvoju domaće ekonomije, poručili su iz HUB-a.IT kompanijama koje pristupe HUB-u 387, nude se raznovrsne prednosti - od značajnih ušteda u troškovima iznajmljivanja prostora, grijanja i režijskih izdataka, pa do aktivnog učestvovanja i pohađanja raznovrsnih treninga, seminara i hackatona.

HUB 387 je lociran u zgradi Bosmal Centra, u prostoru tzv. Promenade, na površini od preko 2.400 m2 kancelarijskog prostora. U tom prostoru se planira i café bar, restoran i relaksirajući 'brainstorming lounge'.

HUB 387 poziva sve IT kompanije i pojedince koji žele saznati više detalja u vezi sa projektom i uslovima prijave, da posjete web stranicu www.hub387.com.IT kompanije koje su već priključile HUB-u 387 su Mistral Technologies, Autority Partners, PurpleMatrix.co.uk, Olive.ba, NEST71, Starting Point, Klika.ba, East.ba i Simplify.ba.

Program MarketMakers podržali su Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, kao i USAID, i već prepoznali potencijal ovog projekta. Cilj programa je podsticanje prilika za zapošljavanje mladih ljudi u starosnoj grupi od 15 do 29 godina te će u tu svrhu omogućiti promotivne popuste na cijenu korištenja poslovnih prostora za prve IT kompanije koje se pridruže HUB-u 387 u trajanju od 18 mjeseci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: