CPE
14

Promo / Osnove upravljanja poslovnim procesima, trening u Sarajevu i Tuzli

Centar za poslovnu edukaciju organizuje dvodnevni interaktivni trening «Osnove upravljanja poslovnim procesima» u Sarajevu 21 i 22. maja te 24. i 25. maja u Tuzli. Iskoristite 10 % popusta za rane prijave do 11. maja i požurite sa prijavom, broj učesnika je ograničen na 16 u grupi.

Cilj naših seminara i treninga je povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaše upravljanje poslovnim procesima i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vode vrhunski eksperti koji svoja dokazana praktična iskustva stavljaju vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Naučite kako mapirati, dizajnirati i automatizirati operativne procese koristeći kombinaciju strategije, tehnologije i menadžmenta.

Upravljanje poslovnim procesima (eng. Business Process Management, BPM) je disciplina koja integriše strategiju i ciljeve organizacije sa očekivanjima klijenata fokusirajući se na end-to-end procese. BPM uključuje strategije, ciljeve, kulturu organizacije, strukturu, uloge, procedure, metodologije i IT alate kako bi analizirali, dizajnirali, unaprijedili, kontrolisali i kontinuirano poboljšavali procese.

Odkako su ljudi organizovani unutar pravougaonika koji predstavljaju odjele u organizacijskoj šemi, često se čini da rubovi tih pravougaonika postaju čvrste barijere. Komunikacija preko ovih barijera je ograničena, zaposlenici realizuju i brinu samo za one zadatke koji su vlasništvo njihovog odjela. Svaki odjel nastoji maksimizirati svoj utjecaj i ovlasti te prilikom optimizacije poslovanja pažnju usmjerava uglavnom na vlastiti odjel. Obično rezultat ovakvog načina rada i razmišljanja su konfliktni ciljevi i konfliktne akcije između različitih odjela, što utiče na rezultat preduzeća u cjelini koji je na kraju lošiji od optimalnog.

Teme Osnove proces menadžmenta i procesne organizacije; Mapiranje poslovnih procesa (AS-IS situacija); Analiza procesa; Definisanje unapređenja i dizajn novog procesa; Implementacija i kontrola procesa;

Kome je trening namjenjen Ovaj trening je namjenjen za zaposlenike i menadžere koji su trenutno ili će u budućnosti voditi ili biti dio projektnog tima koji će raditi na unapređenju procesne organizacije i poslovnih procesa. Navedeno uključuje zaposlenike koji rade u procesima, vlasnike procesa, menadžere, poslovne analitičare, tehnologe, IT specijaliste, projekt menadžere koji će biti dio timova i gdje postoji potreba da savladaju vještine potrebne za upravljanje poslovnim procesima.

Ovo je osnovni trening iz proces menadžmenta, dok je napredni trening planiran za septembar 2018.

Treneri Damir Karamehmedović mr. sc. Safet Zečević

Mjesto i vrijeme održavanja SARAJEVO 21. i 22. maj 2018; 9-16h, Sunnyland Trebević TUZLA 24. i 25. maj 2018; 9-16h, Motel Royal

Certifikat Po završetku treninga učesnici dobijaju akreditovani CPE certifikat.

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme Preko 100 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su: Addiko banka, Aerodrom Sarajevo, Agencija za državnu službu, Argeta, AS Holding Jelah, BH Pošta, BH Telecom, Bosnalijek, Bramac krovni sistemi, Britanska ambasada, Centralna banka BiH, EKI, Elektro Bijeljina, Energopetrol, Fabrika cementa Lukavac, Goethe Institut, Gorenje, Grawe osiguranje, HoldINA, Intesa Sanpaolo banka, Kim Tec, Logosoft, Lutrija BiH, Mistral, NLB banka, Nova banka, Novo Nordisk, Općine Ilijaš-Novo Sarajevo-Tuzla, Oracle, ORBICO, Obavještajno sigurnosna agencija BH, Partner, Pliva, Poreska Uprava RS, Porsche, ProCredit Bank, Pretis, Prevent, Raiffeisen banka, Registar vrijednosnih papira, Sarajevo osiguranje, Soda Sisecam, Sparkasse banka, TVSA, Via Media, Schachermayer, Schenker, Sberbank, Sprind, Sud Bih, Xella Ytong, Služba za zapošljavanje TK i KS, Ziraat banka, Volkswagen, Wurth...

Požurite sa prijavom, broj učesnika je ograničen na 16 u grupi.

Više informacija o treningu i prijava na https://trening.cpe.ba/poslovni-procesi/ ili nas pozovite Sarajevo 033 260 505 i Tuzla 035 245 222.

CPE