{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Gradačac će raditi primarnu i sekundarnu selekciju otpada

9.9.2013. u 14:03
0
0
Općina Gradačac će raditi primarnu i sekundarnu selekciju otpada
0
Općina Gradačac će raditi primarnu i sekundarnu selekciju otpada
Opština Gradačac koja ima veliki problem sa zbrinjavanjem otpada pozvali su predstavnike kompanije Grizelj kako bi im prezentirali mogućnosti Klastera proizvođača eko komunalne opreme kada je u pitanju tretman otpada.
Predstavnici Grizelja predstavili su mogućnosti domaćih privrednika u tretmanu otpada kroz Javno privatno partnerstvo i koncesije od primarnog nastanka do trajnog zbrinjavanja bez deponija.

U Općini Gradačac prezentiran je tretman obuhvata i mogućnosti korištenja već odloženog otpada, koji se godinama odlaže u Gradačcu i više nema prostora za nastavak odlaganja.

"Mi nemamo više vremena da čekamo, mi moramo nešto uraditi po pitanju zbrinjavanja otpada u našem Gradačcu", rekao je načelnik Općine Gradačac Edin Dervišagić.

Opština Gradačac će vršiti primarnu i sekundarnu selekciju otpada kako bi otpad pretvorili u novac.

"Nadamo se da će Gradačac biti primjer drugim gradovima u pokretanju korektnog i ispravnog postupanja sa otpadom čime ćemo zaštiti zrak, vodu, tlo i zdravlje ljudi, jer otpad je zaista energent, sirovina, repromaterijal, resurs koji trebamo tretirati i koristiti a nikako materija koja se treba zatrpavati i zauzimati prostor koji možemo koristiti za druge potrebe“, rekao je Tomislav Grizelj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: