{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar će podijeliti 15 plastenika s potrebnom opremom

Klix.ba
14.5.2018. u 12:45
46
33
Općina Centar će podijeliti 15 plastenika s potrebnom opremom
46
Općina Centar će podijeliti 15 plastenika s potrebnom opremom
Foto: H. M./Klix.ba
Općina Centar Sarajevo će građanima dodijeliti još 15 plastenika u cilju podrške poljoprivrednim proizvođačima.
Općina Centar već više godina provodi projekt ''Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika''. U ovoj godini je 14 domaćinstava sa Kromolja, Slatine, Grdonja, Panjine kule i Nahoreva dobilo plastenike površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom.

Pošto su rebalansom općinskog budžeta za 2018. godinu obezbijeđena dodatna sredstva za dodjelu još 15 plastenika ponovo je raspisan javni poziv zainteresiranim stanovnicima općine Centar koji posjeduju, odnosno koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju. Javni poziv je objavljen u ponedjeljak, 14. maja 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i ostaje otvoren 15 dana.

U javnom pozivu su navedeni kriteriji koji nose određeni broj bodova. Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, dodatne bodove dobivaju nezaposlena lica, demobilisani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši...

Odluku o dodjeli plastenika donosi općinski načelnik na prijedlog stručne komisije koja će izvršiti uviđaj i utvrditi pogodnost zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje, izvršiti bodovanje i predložiti kandidate za dodjelu plastenika.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Centar (Mis Irbina 1), kontakt osoba Imra Mulahuseinović Ramljak, telefon broj 033/562-369.

Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika na području općine Centar objavljen je i na općinskoj web stranici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: